ERZURUM Haber Girişi : 02 Mayıs 2020 12:41

Erzurum’da evde berber ve temizlik hizmeti

Erzurum’da evde berber ve temizlik hizmeti
Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ayağına hizmet götürülüyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Korona salgınına karşı birbirinden etkili ve birbirinden farklı önlemler alınıyor.

Başından beri gerek aldığı önlemler gerekse bu önlemleri sıkı biçimde takip etmesiyle, dünya çapında adından söz ettiren ve salgına karşı başarılı bir performans sergileyen Türkiye, bu süreçten en az zararla çıkabilme adına, vatandaşına karşı yeni yeni hizmetler sunuyor.

İşte bu kapsamda Erzurum, dikkat çekici hamleler yaparak ülke genelinde fark yaratan şehirlerden biri.

Erzurum’da hem Korona nedeniyle ölen vatandaş sayısı onlarca il’e göre çok az, hem de vaka sayısı…

Günlük 250-300 civarında düzenli biçimde test yapılıyor. Buna rağmen pozitif çıkan vaka sayısı bazı günler bir ila iki arasında sınırlı kalırken kimi günlerde de pozitif çıkan sonuç olmuyor.

Erzurum, gerek sağlık altyapısı, gerekse iyi organizasyonu ve doğru yönetim biçimi sayesinde Korona’ya karşı verilen mücadelede artık örnek gösterilen illerden biri oldu.

Erzurum’u örnek kılan çalışmalardan biri de, yaşlı insanlarımıza evlerinde sunulan çeşitli hizmetler oldu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken’e yaptığı özel açıklamada, kısıtlama nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde hem temizlik hizmeti verildiğini, hem de evlerine berber gönderildiğini söyledi.

Mehmet Emin Öz şunları kaydetti:

“Aile  Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve Erzurum Valiliği’nin gözetiminde çalışan birimler, salgın nedeniyle dışarı çıkamayan yaşlı insanlarımızın evlerine giderek istemeleri halinde hem evlerini temizliyorlar hem de saç sakal tıraşı yapıyorlar.

Bunun dışında yaşlı vatandaşlarımızın talep ettiği başka ihtiyaçlar da yine görevli ekipler tarafından hızlı biçimde karşılanıyor. Bu hizmetlerin aksamadan yürütülmesindeki en önemli etken ise, kurumlar arası diyalog ve uyumdur. Erzurum’da hiçbir kurum birbirinden rol çalmaya kalkmadan, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirme çabasındadır. Bu kapsamda başta valiliğimiz, sağlık camiamız, güvenlik birimlerimiz, belediyelerimiz milletvekillerimiz, parti il ve ilçe teşkilatlarımız, en içten samimi duygularıyla mücadele veriyor.”

Palandöken gazetesi

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.