EĞİTİM Haber Girişi : 26 Aralık 2019 16:16

Erzurum'da eğitime değer katan okul

Erzurum'da eğitime değer katan okul
Ankara’dan sonra ikinci eğitim kurumunu 2007’de Erzurum’da açan Bilkent, bölge genelinde eğitimde çıtayı yükseltmeye devam ediyor.

Palandöken Gazetesi/Mehmet Şener

Bugüne kadar liseden 310 öğrenci mezun eden İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları, pırıl pırıl yeni nesiller yetiştirmek ve yüksek öğretim hayatına katmak için var gücüyle çalışıyor.

Özel kanunla kurulan Erzurum Bilkent Laboratuvar Okulları, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı resmi müfredatının yanı sıra Avrupa’nın önde gelen eğitim programlarını da öğrencilerine ders olarak okutuyor.

Öğrencilerinin yüzde yetmişinin yüzde yüz burslu olduğu eğitim kurumlarında adeta dünyanın neresine giderse gitsin kendi ayakları üzerinde durabilecek bir nesil yetiştiriliyor.

İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları genel koordinatörü James Swetz, bugün sabah saatlerinde kahvaltılı bir toplantıyla Erzurum basınıyla buluştu.


Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç’ın ve eğitim kurumları yöneticilerinin katıldığı toplantıda, anaokulu, orta bölüm ve lise kısmından sorumlu müdür yardımcıları tanıtım yaptılar.

Okulun bugüne kadar sunduğu hizmetleri ve mezun olan öğrencilerin nasıl bir yüksek öğretim stratejisi izlediklerini anlatan yöneticiler, Bilkent’in Erzurum eğitim hayatına sunduğu katkıları tek tek sıraladılar.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını da cevaplayan genel müdür James Swetz ve okul yöneticileri toplumla daha yakın diyalog kurmaları ve sundukları hizmetleri daha geniş kitlelere anlatmaları gerektiğinin bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Burada bir konuşma yapan Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç ise, İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları’nın Erzurum eğitim hayatına çok ciddi bir değer kattığına işaret ederek, bu eğitim kurumlarının Erzurum’da olmasının önemli bir şans ve imkan olduğunu söyledi. 
Etiketler : bilkent
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.