GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ağustos 2023 09:07

Erzurum’da eğitim istişaresi

Erzurum’da eğitim istişaresi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, biri dizi toplantı ve programa katılmak üzere Erzurum’a geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ilk olarak Erzurum Valiliğini ziyaret etti. Vali Mustafa Çiftçi ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Tekin, daha sonra AK Parti teşkilatları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Valilik ziyaretinden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da Bakan Tekin’e eşlik etti.

Aynı gün göreve başlayan Vali Mustafa Çiftçi ile bir süre görüşen Bakan Tekin, şeref defterini imzaladı.   

Kentte vatandaşlarla da bir araya gelen Tekin; Pasinler ve Köprüköy Belediyelerini ziyaret etti.

Bakanlık görevine başladığı günden itibaren "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda öğretmenlerle sohbet ettiklerini anlatan Bakan Tekin, şunları kaydetti:

"Her bir görüşmemizden sonra çözülmesi gereken, orada dile getirilen problem her neyse onunla ilgili atılması gereken adım, çıkarılması gereken ikincil mevzuat, genelge... Her ne gerekiyorsa o tür adımları atıyoruz. Bugün de burada yapacağımız istişarelerden sonra gerek yatırım programımızın revizyonu açısından gerek alınması gereken tedbirler açısından gerek yapılması gereken düzenlemeler açısından ödevlerimizi alıp gideceğiz. Ancak bu şekilde çalışarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği cumhuriyetin yüzüncü yılını tamamladığımız şu günlerde, önümüzdeki dönemi 'Türkiye Yüzyılı' olarak inşa etmek adına biz de üstümüze düşeni yapmak istiyoruz."

 Bakanlığın misyonunu hayata geçirebilmek için Anadolu'nun kılcal damarlarındaki öğretmenin, öğrencinin, velinin ve her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Tekin, "Bu misyonu ifa edebilmek için sahadan, Anadolu'nun her tarafından haberdar olmak adına kendi Bakanlığımızla ilgili birimleri görmek, yapılacakları yerinde tespit etmek adına ikinci bir görevimiz de bu. Bugün bunu da yapacağız. Genelde Erzurum'un, özelde ziyaret edeceğimiz diğer ilçelerin eğitim altyapısı anlamında eğitime erişimde fırsat eşitliğini temin etmek adına, eğitimin niteliğini artırmak adına yapabileceğimiz ne varsa yerinde istişarelerle bunları gündemimize almak ve yapmak istiyoruz." diye konuştu.

BAKAN TEKİN’DEN ANADOLU İRFANI VURGUSU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum gezi programı çerçevesinde geldiği Pasinler ilçesinde Erzurum bar ekibi tarafından karşılandı.

İlk olarak AK Parti Pasinler İlçe Başkanlığına geçen Bakan Tekin burada açıklamalarda; özellikle Türkiye Yüzyılı, Anadolu irfanı ve vefa kavramları üzerinde durdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türk milleti 21 yıldır iktidarda olan bir partiye destek olmaya devam etmiştir. Halkımızın, Anadolu irfanının yeniden istikrardan yana oy vermesi bu halkın kendi bilgeliğinin irfanını gösterir. Cumhurbaşkanımız bu bilgeliğe ve irfana duyduğu saygıdan ötürü bizleri Anadolu’da sizlerle buluşmamız için gönderdi. Hepimiz sizden alacağımız destekle Türkiye Yüzyılı için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Tekin, ilçe başkanlığında partililer ve vatandaşlarla görüştükten sonra cuma namazını kılmak için Atilla Dölekli Camisi'ne geçti. Bakan Tekin, camiye beraberindeki heyetle birlikte yürüyerek gitti ve yol üzerinde esnafla selamlaştı.

Cuma namazı çıkışı vatandaşlar ile sohbet eden Bakan Tekin, daha sonra Pasinler Belediyesine geçti. Burada Belediye Başkanı Abdullah Dölekli tarafından karşılanan Bakan Tekin, buradaki programından sonra Köprüköy ilçesine hareket etti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN HINIS’TA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’un Hınıs ilçesinde temaslarda bulundu.

Bir dizi ziyaretler kapsamında Erzurum’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Pasinler ilçesinin ardından Köprüköy ve Hınıs ilçelerinde incelemelerde bulundu. AK Parti İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanlıklarını ziyaret eden Bakan Tekin ilçe merkezinde vatandaşları dinledi. Bakan Tekin, eğitim öğretim yılı öncesi ilçelerdeki okullarla ilgili yöneticilerinden bilgi aldı.

Öte yandan Bakan Tekin, ayrıca geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.