GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ağustos 2023 12:15

Erzurum’da 12 kaymakam bir vali yardımcısı değişti

Erzurum’da 12 kaymakam bir vali yardımcısı değişti
Atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Vali Yardımcısı ve Kaymakam atamaları kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Erzurum’da 12 ilçenin kaymakamı ile bir vali yardımcısı değişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte çok sayıda vali yardımcısı ataması yapılırken 256 ilçenin de kaymakamı değişti. Erzurum’da merkez ilçelerden Yakutiye ve Aziziye ile birlikte 12 ilçenin kaymakamı değişti.

Pazaryolu Kaymakamı Mustafa Berk Çelik, Erzurum Vali Yardımcısı olarak atanırken, 11 ilçe kaymakamı da başka illere Vali Yardımcısı, Kaymakam, Daire Başkanı ve Şube Müdürü olarak görevlendirildi.

İKİ MERKEZ İLÇE DEĞİŞTİ

Erzurum’un Merkez ilçelerinden Yakutiye ve Aziziye Kaymakamları değişti. Yakutiye Kaymakamı Murat Öztürk Rize Vali Yardımcısı olarak atanırken, Aziziye Kaymakamı Abdulkadir Çelik Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

Öztürk ve Çelik’ten boşalan Kaymakamlıklara da yeni atamalar yapıldı. Yakutiye Kaymakamlığına Diyarbakır-Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Aziziye Kaymakamlığına ise, Adıyaman Vali Yardımcısı Muhammet Tugay atandı.

GİDEN KAYMAKAMLAR

Öte yandan iki merkez ilçenin dışında 10 ilçenin daha kaymakamı değişti. Pasinler, Oltu, İspir, Aşkale, Köprüköy, Narman, Tekman, Şenkaya, Horasan ve Pazaryolu kaymakamlarında da görev değişikliğine gidildi.

Pasinler Kaymakamı Emre Zeyrek, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanırken, Oltu Kaymakamı Cevdet Bakkal Konya Seydişehir Kaymakamlığına, İspir Kaymakamı Murat Acar Manisa Saruhanlı Kaymakamlığına, Aşkale Kaymakamı Murat Karaloğlu Van Erciş Kaymakamlığına, Köprüköy Kaymakamı Yasin Erdem Van Gürpınar Kaymakamlığına, Narman Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu Konya Vali Yardımcılığına, Tekman Kaymakamı Reşit Özer Özdemir Malatya Vali Yardımcılığına, Şenkaya Kaymakamı Malik Çalışır Bingöl Vali Yardımcılığına ve Horasan Kaymakamı Ömer Tekeş de Kayseri Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

GELEN KAYMAKAMLAR

Erzurum’dan giden kaymakamların yerine de yeni atamalar yapıldı. Buna göre; Manisa Ahmetli Kaymakamı Abdullah Kurt Şenkaya Kaymakamlığına, Şırnak Güçlükonuk Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu Narman Kaymakamlığına, Çankırı Yapraklı Kaymakamı Emre Oğuztürk Aşkale Kaymakamlığına, Artvin Ardanuç Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu İspir Kaymakamlığına, Gaziantep Yavuzeli Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın Tekman Kaymakamlığına Kayseri Pınarbaşı Kaymakamı İbrahim Gökmen Oltu Kaymakamlığına, Sinop Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz Horasan Kaymakamlığına, Malatya Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç Pazaryolu Kaymakamlığına, Amasya Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik Köprüköy Kaymakamlığına ve Erzincan Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel de Pasinler Kaymakamlığına atandı.

BİR VALİ YARDIMCISI DEĞİŞTİ

Atama kararnamesinde Erzurum Vali Yardımcılarından Can Atak, Hatay Vali Yardımcılığı görevine atanırken, Pazaryolu Kaymakamı Mustafa Berk Çelik de Erzurum’un yeni vali yardımcısı oldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.