ERZURUM BELEDİYELERİ KAR TEMİZLERKEN ALANYA BELEDİYESİ ÇİÇEK SULUYOR

Dün akşam başlayan kar yağışı aralıksız devam etti. Erzurum kendini hatırlatan kimliğine bürünürken, içimizi garip bir sevinç kapladı.

Sabah evden çıktığımda ilk işim arabayı ısıtıp, üzerini kaplayan kar’ı temizlemek oldu. İşin zor tarafı camları kazımaktı. Neyse uzun bir uğraştan sonra aracımı temizledim ve birkaç manevradan sonra yerinden çıkartabildim. Aynı şehri paylaştığım kargalar, güvercinler, serçeler sanki gözümün içine bakıyorlardı. Getirdiğim ekmek parçalarını temizlediğim yere koyup yola koyuldum. SGK binasından İsmet Paşa Caddesi’ne giderken aşağıdan gelen araçların büyük bir kısmı patinaja düşmüş rampayı çıkamıyorlardı. Yayalar nereden yürüyeceklerini şaşırmışlardı. Çatılardaki buzlar ve kaygan yerler insanlar için büyük risk oluşturuyordu.

Kasabın önünde nasibini bekleyen kedi, yağan kar altında sabırla bekliyordu. Aç köpekler karınlarını doyurmak için çöp konteyneri etrafında çaresiz dolaşıyorlardı. Trafikte araç sayısı bir hayli azdı. Belli ki vatandaşın çoğu aracını çıkaramamıştı.

Önümde, belediyenin kar taşıyan kamyonunu görünce Allah’a revamı “ Alanya Belediyesi çiçekleri sularken, bizim belediyeler kar taşıyor” diye aklımdan geçirdim.

Gelecek doğalgaz faturaları ve yakıt giderleri evleri değil cepleri ısıtacak dedim.

Bu havalarda cenazesi olup mezarlığa gidenleri hayalimden geçirdim. Bereket, Büyükşehir Belediyesi, yaz’ın hazırlık olsun diye toptan mezar açıyor da işler biraz hafifliyor diyerek rahatladım.

Bu kadar meşakkate rağmen yine de Erzurum, kar’sız, soğuksuz olmaz diyerek teselli buldum.

Yetmiş yıla yakın her yıl gördüğüm bu manzara karşısında rahmetli anamın “Oğul burası dev memleketidir. Eskiden burada devler yaşarmış” sözü kulağımda çınladı.

TUİK verilerine göre bu yılda nüfusumuz azalmış.

Yaşadığımız sıkıntıları görünce gidenlere hak verip, devletin bu zorluklarda yaşayan Erzurum, Kars, Ağrı, Bayburt, Ardahan, Bingöl gibi şehirlere neden pozitif bir ayrımcılık yapmadığını anlamaya çalıştım.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet şen 28 Ocak 2024 23:31

    erzurumda şimdi kış mı var ancak kışcık var. eskiden 50 cm kar yağardı ve yollar hep açık olurdu yani yeni kar yağmıyor erzuruma. Ama kar yağınca ilk olarak palandöken yolu açılıyor sehir kimsenin umrunda değil hata burada. eskiden üniversitenin yolları açılırdı şimdi 1 hafta geçiyor anca açılıyor yani kaymak eğitimden önemli olmuş. oteller rektörlükten önemli olmuş para para para.

  • Vatandaş 28 Ocak 2024 13:31

    Erzurumda seçilen vekil, belediye başkanı ,encümen herkes akrabasınına,yandaşına çalışıyor. Krallar gibi yaşıyorlar. Şehir elbette göç verecek. Allah rahmet etsin Rahmetli anneniz doğru söylemiş bu şehirde yine doymayan dev ler yaşıyor.