GÜNDEM Haber Girişi : 08 Şubat 2023 09:20

Erzurum AFAD ve PAK can oluyor

Erzurum AFAD ve PAK can oluyor
Erzurum ekipleri AFAD ve PAK Erzurum ekipleri enkaz altından çok sayıda can kurtardı.

Türkiye’yi sarsan deprem bölgesinde enkazlarda canla başla çalışan ekiplerden yüreklere su serpen haberler geliyor.

Erzurum AFAD ve İl Emniyet Müdürlüğü PAK ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen çevre illere intikal etti. Erzurum’dan bölgeye giden ekipler, Hatay ve Malatya'da 9 kişiyi enkazdan sağ olarak kurtardı.

Enkaz altında canla başla çalışan ekiplerden yüreklere su serpecek haberler gelmeye devam ediyor. Erzurum’dan Hatay ve Malatya'ya giden AFAD ekiplerince 4, PAK ekiplerince ise 5 vatandaş enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Ekiplerin deprem bölgesindeki çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtildi.

HATAY'DA ANNE VE İKİ ÇOCUĞU ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Kahramanmaraş depreminin büyük yıkıma sebep olduğu Hatay'dan güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Hatay 600 Evler semtinde anne ve iki çocuğu ile yaşlı bir vatandaş, Erzurum AFAD ekiplerinin başarılı çalışması ile yıkılan binanın enkazından canlı olarak çıkarıldı.

Depremin ardından 28 saat sonra canlı olarak kurtarılan anne ve iki çocuğu, AFAD ekiplerinin uzun uğraşları sonucu enkazdan çıkarıldı. AFAD görevlilerinin kucağında enkazdan indirilen çocuklara sarılan dayısı gözyaşlarına boğuldu.

Öte yandan, aynı enkazda bulunan bir yaşlı adam ise AFAD ekiplerinin yoğun çabası ile yaralı olarak molozlar arasından çıkarıldı. İlk müdahalesi sağlık ekiplerince enkaz altında yapılan yaşlı adam, sedye ile taşınarak hastaneye götürüldü.

MALATYA’DA ENKAZ ALTINDAKİ YARALI VATANDAŞ KURTARILDI

Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu Malatya’da çöken otel binası enkazında kalan vatandaş uzun süren uğraşlar sonucu canlı olarak kurtarıldı.

Depremin ardından kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Erzurum’dan Malatya’ya giden gönüllü kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için seferber oldu.

Malatya Yeşilyurt Çavuşoğlu çevreyolu caddesi üzerinde bulunan Avşar otel enkazında canlı olduğu tespit edilen vatandaşı kurtarmak için seferber olan ekipler uzun süren uğraşların ardından yaralı vatandaşa ulaştı. Adeta iğne ile kuyu kazan ekipler 4 saatlik bir çalışmanın ardından gece yarısında yaralı vatandaşa ulaştı. Yaralı şahsa boyunluk takarak sedye ile çıkaran ekiplerin yoğun çabası cep telefonlarına yansıdı.

13 YAŞINDAKİ GÖKNUR BAYRAKTAR ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş depreminin en fazla yıkıma neden olduğu illerden Hatay’da AFAD ekipleri enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmaya devam ediyor.

Depremin ardından Hatay’da kurtarma çalışmalarına katılan Erzurum AFAD ekibi 600 evler bölgesinde yıkılan binanın enkazından 13 yaşındaki Göknur Bayraktar’ı sağ olarak çıkarmayı başardı.

Enkaz altında bulunan yaralıları kurtarmak için seferber olan AFAD görevlileri enkaz altında yaralanan Göknur Bayraktar’ın yerini tespit etti.

Uzun uğraşlar sonucu bölgeye ulaşan ekipler Göknur’u battaniyeye sararak enkaz altından çıkarmayı başardı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.