Haber Girişi : 04 Ekim 2016 15:35

"Erdoğan Yalnız" diyenler yanılıyor

Türkiye'de iktidar değişimi hesabının amacı, bölgede istedikleri dizaynı yapabilmek için Türkiye'yi kendi içine kapatmaktı. Terör eylemleri ile oluşacak kaosta halkı sokağa döküp, iktidar değişimi yapmanın hesaplarını yaptılar.
 Son yüz yılda demokrasi diyerek bir çok ülkede darbeler yaptıranlar, bir kere daha sahneye çıktı ama bu kez ifşa oldular.
ABD'de ve AB'de bir kısım güçler "Erdoğan Yalnız" diyor ama yanılıyorlar. Yanıldıklarını 15 Temmuz gecesi millet gösterdi. Kendi yanlış politikaları ile bölgede ABD'yi yalnızlaştırıyorlar.
Hedef ülkede sivil kışkırtmalar ile demokrasiyi önce kilitler, sonra demokrasi yok diye yaygara yaparlar. Ardından Orduyu darbeye davet ederler. Sistem son yüz yılda hep aynı şekilde çalıştı. Millet eski millet değil. Oynanan oyunları gördü ve devletine sahip çıktı.
Türkiye, İran ile ticaret nedeniyle ABD ile kapışmalı mıydı? 
ABD ambargosu döneminde, İran ile en büyük ticareti Rusya yaptı. Azerbaycan ve Amerikan şirketleri de yaptı.  ABD kendisi şimdi İran ile yine ticari faaliyette. ABD'nin istekleri Türkiye'nin Milli Menfaatlerine ters düştü.
Türkiye  Cumhurbaşkanımız Erdoğan üzerinden tehdit edilmeye başlandı. AKParti dışında bir hükümet gelse ya da darbe başarılı olsaydı ne olacaktı?
Devlet büyüklerini önce ''Yüce Divan'' da yargılatacaklar sonrada faiz lobisine elleri kelepçeli teslim edeceklerdi. Hatta uluslar arası mahkemede teröre destek veren devlet adamı ve kara para aklayıcı olarak mahkum ettirmenin dahi planları dahilinde olduğunu düşünüyorum.
Geçmiş zamanlarda yaşadıklarımızı düşünürseniz bunların haksız şüpheler olmadığı kanaati eminim sizlerde de uyanacaktır.
Türkiye ve Brezilya, BM'nin İran'a yaptırım kararına "hayır" oyu verdi. ABD, bunla yetinmedi, kendi bankacılık sistemini İran'a kapattı. Brezilya'nın yaşadıklarına bakarsanız aynı senaryoların iki ülkeye de farklı zamanlarda uygulanmaya çalışıldığını göreceksiniz.
Türkiye, ABD'nin menfaatlerine göre değil kendi Milli menfaatlerine göre hareket ediyor. ABD'nin stratejik ortağı Türkiye ile İran'a ambargo konusunda yolları ayrılıyor. Türkiye, ABD'yi dinlemiyor.
ABD'nin bankacılık yasağı sonrası Türkiye İran'dan aldığı petrol ve doğalgaz parasını Halk Bankasına yatırdı. İran bu parayla altın aldı. 17-25 Aralık darbe girişiminde hangi devlet bankamızın neden hedef alındığını düşünün isterim?
 Hindistan, İran'dan aldığı petrol parasını Halk Bankasına yatırıyor, İran bu parayla altın alıyordu. 
ABD altına da ambargo koyuyor ABD altına ambargo koyunca İran adına Reza sahneye çıkıp, şirketler kuruyor, bu şirketler üzerinden İran'a gıda ve ilaç gönderiyor.
Reza'nın ABD'ye teslim olmasından sonra yaşanan süreçlere bir bakın bu konuda Türkiye'nin başına çorap örme heveslileri yine sahneye çıkabilir.
Bütün yaşananlar aslında ayan beyan ortada. Devlet Bankasına yapılan baskın, Mit tırlarının durdurulması, 17/25 Aralık darbe girişimi ve ardından gelen 15 Temmuz darbe girişimi.
Bu oyun daha kaç perde sürer ve kendilerince koz gördükleri adamları ne zaman sahneye sürerler bilemem ancak milletin ferasetini koruması milli duruştan taviz vermemesi  gerektiğini düşünüyorum.
Yeni algı ve karalama operasyonlarına karşı hazırlıklı olmalıyız. Anlayamadıkları şey ne bu ''Millet''ne de ''Erdoğan'' yalnız değil. Mazlumların duası oldukçada yalnız kalmayacaklar.... 
" Biz istesek de istemesek de tarih yeniden yazılıyor; ya öznesi olursunuz ya da herkesin üstünde tepindiği nesnesi."
Etiketler : yıldıray
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.