Erdoğan farkı

İki buçuk yıl aradan sonra geldiği Erzurum’da yine çok büyük coşkuyla karşılandı…

Aşırı sıcak havaya ve yer yer de çiseleyen yağmura rağmen on binler Erdoğan’ı bağrına bastı ve tıpkı ilk yıllarda olduğu gibi sevgi gösterisinde bulundu.

HALK COŞKULUYDU

Bu, bir miting değil, yapılan yatırımların toplu açılış töreniydi. Ancak on binlerce Erzurumlu, hem Erdoğan’a hem de AK Parti’ye olan sevgisini göstermek için törenden saatler önce Cumhuriyet Caddesi’ni hınca hınç ya da moda tabirle lebaleb doldurdu.

19 YILDA 30 MİLYARLIK YATIRIM

19 yıllık AK Parti iktidarı süresince Erzurum’a 30 milyar liralık kamu yatırımı yapıldığını hatırlatan Başkan Erdoğan en son yapılan hizmetlerin Erzurum ekonomisine ciddi bir mesafe aldırdığını söyledi.

MUHALEFET ÜZÜLMÜŞTÜR

Erdoğan bitti, AK Parti gidiyor” diye zil takıp oynayanlar açısından, Erzurum’daki tören tam bir hayal kırıklığı oldu. Çünkü Erzurum halkı, pandemi şartlarına ve ekonomide yaşanan sorunlara rağmen ne Erdoğan’dan ne de partisi AK Parti’den kopmadığını, küsmediğini ve terk etmediğini çok canlı bir biçimde gösterdi.

ERZURUM’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Tarihi Erzurum kalesinin hemen eteğinde kurulan kürsüden halka hitap eden Erdoğan, Erzurum’un gerek terör örgütlerine karşı sergilediği dik duruşla ve gerekse de vakarlı tavrıyla hep öncü ve örnek olduğunun altını çizdi. “Aziz şehir” diye tanımladığı Erzurum’u öven Başkan Erdoğan, “Anadolu’nun özeti, kilidi mülkü İslam’dır. Erzurum ayaktaysa anlayın ki Türkiye de ayaktadır” dedi.

MİTİNGE KADINLAR DAMGA VURDU

İki buçuk yıl sonra geldiği Erzurum’da gördüğü sevgi ve ilgi karşısında, mutlu olduğu her halinden belli olan Erdoğan, bu sevincini Erzurum için seçtiği veciz ifadelerle defalarca dile getirdi. Toplu açılışta en dikkati çeken hususlardan biri hiç kuşkusuz şuydu: Kadınlar… Sıcağa ve az da olsa yağan yağmura rağmen tören alanını terk etmeyen Erzurumlu kadınlar, attıkları sloganlarla da Erdoğan’ın moralini yükseltmeyi başardılar.

BU ŞEHRİN BİR BAŞKANI VAR

Ve Mehmet Sekmen faktörü… Toplu açılış törenine damga vuran isimlerin başında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen geldi. Vali Okay Memiş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hakikaten çok iyiydiler ve yaptıkları konuşmalarla halktan coşkulu alkış aldılar, ama Sekmen’in ateşli ve samimi ifadeleri meydanı dolduran on binleri coşturmayı başardı. Sekmen orada bir kere daha “Erzurum’un başkanı” tabirinin altını büsbütün doldurdu.

ESKİ YENİ HEPSİ ALKIŞLANDI

Recep Akdağ, Efkan Ala, Selami Altınok, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, eski milletvekilleri Adnan Yılmaz,  Ömer Özyılmaz, AK Parti’nin ilçe belediye başkanları ve Mustafa Ilıcalı, ayrıca MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş… Ve elbette ki eski başbakan Binali Yıldırım… Hepsi de halkın arasına girdi, halkla yakın temas kurdu ve halkın sevgisiyle kucaklaştılar. “Bu kalp seni unutur mu” şarkısı çalsaydı, inanız ki hiç de abes karşılanmazdı.

PEKİ ŞEHRİN YARISI NEREDEYDİ?

İki saate yakın alandaydım ve kendimce etrafı iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Erzurum’daki bu toplu açılış töreni, muhalefetin Erzurum üzerine kurduğu hayalleri yıkacak kadar gerçekçiydi, lakin bu tören aynı zamanda AK Parti’nin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerektiği kadar da çıplaktı. Mehmet Emin Öz, iyi bir tarihçi ve iyi bir öğretmen olduğu kadar da iyi bir siyasetçi… Organizasyondaki başarısı da tescillendi. Buna rağmen ben derim ki, Mehmet Emin Öz, canı yanması pahasına muhasebe ve muhakeme yapmalıdır. Misal; bunu sadece Öz değil, AK Parti’nin her kurmayı kendine sormalı: Erzurum’un yarısı niye orada değildi?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kemal 26 Temmuz 2021 15:19

    Toplasan 10 bin kişi çıkmaz...Bence fazla yağlandırıp ballandırmayın. Toplanılan alanın ne kadar insan aldığını az çok biliyoruz. Madem miting alanı yaptırdı orada toplanılsaydı ya. Kuru gürültü ile kalabalık görüntüsü verildi.