KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 26 Nisan 2016 11:41

ERDAL GÜZEL'İN YENİ KİTABI "ERZURUM'DAN GÜZEL HATIRALAR" KİTAP FUARINDA OKUYUCUYLA BULUŞACAK

ERDAL GÜZEL'İN YENİ KİTABI
Erdal Güzel'in, şehrin hafızasından kesitler sunduğu ikinci kitabı "Erzurum'dan Güzel Hatıralar" 28 Nisan da açılacak olan Erzurum kitap fuarında okuyucuyla buluşacak.
Erdal Güzel'in, şehrin hafızasından kesitler sunduğu ikinci kitabı "Erzurum'dan Güzel Hatıralar" 28 Nisan da açılacak olan Erzurum kitap fuarında okuyucuyla buluşacak. 
"Erzurum'dan Güzel Hatıralar" kitabı hakkında bilgi veren Erdal Güzel, şehirlerin kendilerini var eden insanların özelliklerini taşıdığını, onlarında geçmişten gelen hatıralarının, gelecekle ilgili hayallerinin olduğunu, her şehrin bir ruhu ve bir hikayesinin bulunduğunu söyledi.
Güzel, hatıraların mekânlarda saklı olduğunu ifade edip, şehirlerin hatıralarının da mimari eserlerinde, sokaklarında, caddelerinde, mahallelerinde ve çarşılarında saklı olduğunu belirtti.
Yok olan bir mahallenin, yıkılan bir konağın, akmayan bir çeşmenin, kaybolan bir çarşının vs. hatıraları taşıyan hafızanın yok olması ihtimalini doğurduğunu söyleyen Güzel, bu hafızayı gelecek nesillere taşıyacak olan bilgi ve aktarımlar yoksa hatıraların tarihin derinliklerinde kaybolacağını belirtti.
Güzel, zengin kültür mirası ve ruhu ile tanınan kadim şehir Erzurum'un, son yıllarda kentsel dönüşüm projeleri ile modern bir çehreye kavuşturulmak istendiğini, bu çalışmalarla birlikte şehrin hatırasını taşıyan sokak, mahalle, çeşme ve mekânların ortadan kaldırılmasının, beraberinde kültürel kayıplara ve kaygılara yol açtığın, bu kaygıların kendisine yüklediği sorumluluktan dolayı geçen yıl birikimlerinin bir kısmını aktardığı "Güzel Erzurum" isimli kitabı kaleme aldığını ama hafızasında daha farklı bilgiler taşıdığını fark edip bu bilgileri bir araya getirip, gelecek kuşaklara hoş bir hatıra bırakmak için başladığı çalışmada " Erzurum'dan Güzel Hatıralar" kitabının ortaya çıktığını sözlerine ekledi.
Erdal Güzel'in, Dergah Yayınları tarafından çıkarılan "Erzurum'dan Güzel Hatıralar" kitabı iki bölümden oluşmakta. Birinci bölümde, yazarın tanıklıkları, anıları ,ilgileri ,şehrin adetleri, tarihi olayları vs. yer almakta ikinci bölümde ise Erzurum'un renkli simaları anlatılmakta.
Etiketler : kitap
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.