EKONOMİ Haber Girişi : 14 Eylül 2010 16:24

Erbaa'da yatılı kız Kur'an kursu hizmete açıldı

Erbaa'da yatılı kız Kur'an kursu hizmete açıldı
Tokat'ın Erbaa ilçesinde devlet vatandaş işbirliğiyle yaptırılan Yatılı Kız Kuran Kursu törenle hizmete açıldı. Yapımı 2 yıl süren yatılı kız kuran kursu 90 yatak kapasitesine sahip. Açılışı yapılan kuran kursunda 150 öğrenci kuran ve hafızlık eğitimi alacak. Yapımına Erbaa halkının büyük destek verdiği 5 katlı kurs, 680 bin liraya mal oldu. İlçede görev yapan din adamları da inşaata 100 bin liralık bir katkıda bulundu. Kuran kursunda 300 kişilik bir konferans salonu da bulunuyor.

Kuran kursunun açılışına Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak da katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kur'an tilaveti ile başlayan açılışta konuşan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan "Erbaa'daki vazifesinin son gününde ilçeye bir kuran kursu kazandıran müftümüzden, Erbaa halkı adına hakkını helal etmesini istiyorum ve ilçeye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er ise kadınların din eğitiminde öneminin çok fazla olduğunu belirtti. Er, "Toplum içinde iletişim kurmaları çok kolay olan bayanlar aile içi din eğitiminin bel kemiğidir." diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Tokat Valisi Şerif Yılmaz da bu tür kurumların geleceğin teminatı ve milli birlik ve beraberliğin çimentosu olduğunu vurguladı.