GÜNDEM Haber Girişi : 01 Ocak 2024 10:24

ER-VAK Başkanı Güzel’den Süper Kupa tepkisi

ER-VAK Başkanı Güzel’den Süper Kupa tepkisi
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, “İstiklal Marşı, ülkemizin namusudur, bağımsızlığımızın ifadesidir. Hürriyetimizin ve istiklalimizin güvencesidir.” dedi.

Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa finali ile ilgili açıklama yapan Güzel, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin onurlu duruşlarının bizlere rahmetli Akif’in “Asım'ın nesli.. diyordum ya.. nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” mısralarını hatırlattığını ifade etti.

“Mustafa Kemal tartışmasız kurucu liderimiz ve ebedi Cumhurbaşkanımızdır. Kadınları insan yerine dahi koymayan, ilkel kafalı Suudilerin elbette ki bu değerlerden rahatsız olmaları normaldir.” diyen ER-VAK Başkanı Güzel, “İslam coğrafyasının yüz akı Türkiye’nin onlara kötü örnek olması beklenen bir durumdur. İnsan hakkını yok sayan, çağdışı Suudilerin dünyaya verecekleri en ufak bir insanlık göstergesi yok düzeydedir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesiyle ilelebet payidar kalacak. Emperyalist ABD’nin beslemeleri ise ilkellikleri ve ukalalıklarıyla hatırlanacaklardır.” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.