EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ağustos 2011 14:02

Eppingende Kadir Gecesi

Eppingende Kadir Gecesi

Stuttgart Din Hizmetleri Ataşeliği DİTİB Eppingen Mevlana Camii’nde yapılan proğramla muhteşem bir Kadir Gecesi yaşandı. Çeşitli Proğramlarla süslenen Kadir Gecesinde küçük kızların Peygamberimizden inciler sunumu, Tüm geçmişler için Okunan ilahi kaside mevlidlerle camiyi dolduran kadın erkek dinleyicilerin gönülleri mest edildi.


Ramazan boyunca okunan hatim ve mukabelelerin dualarıyla şenlenen gönüller Din Görevlisi Lokman ÖZTÜRK’ün Hz. Peygamberle Birlik ve Kardeşlik günleri adlı vaaz sunumuyla Kur’an-ı Kerimin hak semasından halka sunuluşunun serüvenini dillendirdi. ÖZTÜRK vaazında; ’’Zaman Rahmani, islami, insani duyguların canlandırılma zamanıdır. Dünzanın dört bir tarafına uzanan ellerimiz insani duygularımızın güçlendiğinin ifadesidir. Açlık sefaletle uğraşan insanlar yanısıra dünyadaki işkence, zulum ve sıkıntıların bu üç ana konu ile aşılabileceğini, neyi seversek sevelim Allah Rızası için olursa huzurumuz artar, herkes gönül dağarcığında bir sıkıntıyı gidermeye çalışmalı. İşte o zaman Resülümüzün kurduğu kardeşlik köprülerinden bütün insanlık mutluluğa geçiş yapacaktır’’ dedi.


Cemiyet Başkanı Erkan ÇETİNKAYA da; ’’Güzel bir ramazan geçirdik, dolu dolu hizmet yarışı hepimizin özlediği eski ramazanların güzelliklerini anımsattı. Hepinize yardım hizmet ve kampanyalarımıza desteklerinizden dolayı teşekkür lerimle  kadir gecenizi tebrik ediyorum.’’ dedi.

Proğram Din Görevlisi Lokman ÖZTÜRK, Brettenden katılan Tasavvuf Musikisi sanatçısı Hamza YİĞİT, Eppingen ilahi korosundan Ömer KAYA, Nurettin KORKMAZ, Adnan TOPÇUOĞLU ve Hasan ERDEM in  seslendirdiği ilahiler ve Din Görevlisi ÖZTÜRK’ün yaptığı dua ve çifte ezanla sona erdi.