ERZURUM Haber Girişi : 16 Mayıs 2015 00:49

En hayırlı kermes

En hayırlı kermes
Telsizler Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından düzenlenen Yenişehir Kermesi Hayır Çarşısı, Erzurumlu hayırseverler ile buluştu. Kermese katılan davetliler tüm reyonlardan alışveriş yapma imkanı buldu.
Palandöken ilçesi Yenişehir Sağlık Ocağı yanında bulunan Yenişehir Erkek Öğrenci Yurdu bahçesindeki kermes, yoğun bir katılımla açıldı. Kermeste satışa sunulan ürünlerde bayanlar başta olmak üzere çok sayıda kişinin emeğinin geçtiğini belirten Yönetim Kurulu üyesi Bekir Ünal, eğitim gören öğrencilere destek için tüm Erzurumluları kermese beklediklerini belirten  Ünal,  "Yönetim kurulu olarak tertip ettiğimiz kermes vasıtası ile hayırda yarışmayı ibadet kabul eden hanımefendi kardeşlerimizin el emeği göz nurlarını sarf ederek hazırlamış oldukları çeyizler çeşitli eşyalar kermesimizde satışa sunulmuştur. Üyelerimiz, gönüllülerimiz bil hassa hayırsever hemşerilerimizin gerek Erzurum merkezinde gerek gurbette ikamet eden esnaflarımızın katkıları ile meydana gelen birçok ev aletleri mobilya hanım ve erkek kardeşlerimizin ucuza alabilecekleri giyim eşyaları ayakkabılar satışa sunulmuştur. İslami usul üzere kesilen hayvanların etlerinden lezzetli yemekler, kebaplar, tatlılar, börekler hazırlanarak sizlerin hizmetine sunulmuştur. Şüheda diyarı, Dadaşlar diyarı sakinlerinin geçmişte devletinin, milletinin ve ilmin yolunda karşılık beklemeden fedakârlıklar yaptıkları gibi bugünde hayır çarşısı kermesimize, her yıl olduğundan daha fazla ilgi ve alakalarını bekliyoruz" dedi.
Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Şimşek ise davetlilerle tek tek ilgilenerek kermes hakkında bilgiler verdi.  
Yapılan duanın ardından Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, kermesin açılışını yaptı. Açılışın ardından kermes hakkında bilgi alan Bayan Altıparmak, alışveriş yaptı. Kermes 24 Mayıs'a kadar açık kalacak.
Levent AKPINAR

Etiketler : kermes
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.