GÜNDEM Haber Girişi : 05 Nisan 2016 11:49

Emniyet Teşkilatına 'paralel yapı' uyarısı

Emniyet Teşkilatına 'paralel yapı' uyarısı
Başbakan Davutoğlu'ndan,Emniyet Teşkilatına 'paralel yapı' uyarısı
'Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü' dolayısıyla Polis Akademisi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen törende  Emniyet Teşkilatına 'paralel yapı' uyarısında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bürokratik hiyerarşi dışından emir alan kişinin vatanına ihanet etmiş olacağını söyledi.
ÇAĞDAŞ demokratik sistemlerle, memur sadece ve sadece meşruiyetini halktan alan siyasi iradenin emrindedir. Başka kimsenin emrinde değildir. Bugün bizden emir alacaksınız. Bizim otoritemiz şahsi bir otorite olamaz. Halktan meşruiyetine almış siyasi iktidar varken, bunun atadığı Başbakan, İçişleri Bakanı varken, eğer bir memur bürokratik hiyerarşi dışında bir yerden emir alırsa, mesleğine de vatanına demokrasiye de ihanet etmiş olur.Bundan kasettiğim açıktır, paralel yapı benzeri yapılar. Sizin talimat alacağınız yegane mercii bir üst amirinizdir. Eğer, birileri memuriyet görevini ifa ederken, 'Dışarıda bir başka otoriteden de emir alabilirim, hatta bu emri uygularken İçişleri Bakanı, Başbakana hesap vermeden uygularım' derse kendisini kapının dışında bulur. Devlete, demokrasiye ve mesleğine ihanet etmiş olur" diye konuştu. Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Hesap veremeyecek kişilerin talimat vermesi de söz konusu olamaz. Meşruiyetini milletten almayan hiçbir gücün karşısında boynunuzu eğmeyecek, talimat almayacaksınız ve onların istekleri doğrultusunda bir santim dahi adım atmayacaksınız. Böyle birşey söz konusu olduğunda da gerekli mekanizmaları devreye sokarak bu tür yapıların etki alanını kıracaksınız." dedi. İHA

Etiketler : başbakan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.