Ekrem, “Erzurum’da yeniden kendi küllerimden doğabilir miyim” provası yaptı!

Peşinen belirteyim ki…

İmamoğlu’na yapılan taşlı saldırıyı; amasız, fakatsız, lakinsiz kınıyorum.

Şiddet, nereden gelirse gelsin, kime dönük olursa olsun…

Şiddet, bir insanlık ayıbı ve utanç sebebidir.

Ceza kanununda bir madde var: “Tahrik indirimi.”

Haberlerde sık sık duyarsınız, “Falanca kişinin aldığı ceza, ağır tahrikten ötürü şu kadar indirildi.”

Bu bile bazı hallerde (tıpkı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum örneğinde olduğu gibi) asla şiddeti meşru ve makul göstermez.

 

Gelelim meselenin asıl özüne…

Karşımızda, yasa tanımayan hatta kimi hallerde kendini devletin de üstünde gören hadsiz ve şımarık bir belediye başkanı var.

“Miting yapmayacağım, yalnızca esnafı selamlayacağım” diye dilekçe veriyor; ardından otobüsün üstünde akla ziyan kelamlar ettikten sonra, etrafına toplanan üçyüz beşyüz kişiyle miting yapmaya kalkıyor.

Erdoğan’ın İstanbul’daki asrın en büyük mitingi karşısında, alabora olan gemiye dönen artık bilmem kaçlı masa, zevahiri kurtarmak, en önemlisi de Batı medyasını ayağa kaldırmak için türlü kurnazlığa başvuruyor!

Erzurum’daki olayın zamirinde de, işte önceden çalışılmış o kurnazlıklardan biri var.

Allah aşkınıza söyler misiniz, AK Parti daha bir hafta önce aynı Erzurum’da muhteşem bir miting yapmadı mı?

AK Parti neyin ezikliğini yahut da korkusunu yaşıyor olabilir ki, İmamoğlu’nun sözde mitinginden çekinsin, paniklesin?

Erzurum halkı, kahır ekseriyetle zaten tercihini çoktan yapmış… Hal böyle iken Erzurum’da sadra şifa oyu bile olmayan CHP’yi niye ciddiye alsın, yapacağı mitingi niye taşlasın?

Mehmet Sekmen, yaptığı devasa hizmetlerle Erzurum’un takdirini toplamış bir belediye başkanı… Onca işinin gücünün arasında, oturup Ekrem İmamoğlu’nu nasıl engellerim diye hesap mı yaptı?

Eleştirin, ama komik olmayın.

Çok önemli bir husus daha:

Birilerinin sandığı gibi Vali Okay Memiş, haddini bir hayli aşan Ekrem’e boyunun ölçüsünü bildirmekten ne aciz biridir ne de devletin o makamını küçük düşürecek biridir.

Vali, İmamoğlu’na, “Kes ulan terbiyesiz” demediyse bu, O’nun aldığı devlet terbiyesinin bir icabıdır.

Birkaç ay önce cumhurbaşkanı adayı olarak yola çıkan ama geldiği nokta itibariyle sadece çırak çıkan Ekrem İmamoğlu, kimsenin kuşkusu olmasın ki 14 Mayıs sonrası için hesap yapıyor:

Seçimde mağlup olmuş Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine CHP’nin başına geçebilir miyim?

Gündemde kalmanın türlü yolları vardır.

Hani derler ya reklamın iyisi kötüsü olmaz diye…

Ekrem İmamoğlu bu anlayışta bir zat…

Yapmaya çalıştığı şu:

Ne yapmalıyım ki, dibe vuran siyasi karizmamı yeniden ayaklandırayım, sönen yıldızımı yeniden parlatayım?

Vaka o ki, Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’nun otobüsüne birileri taş fırlattı, pet şişe attı.

Baştan sona yanlış ve aptalca bir eylem…

Ekrem İmamoğlu değil bir kere, bir ay boyunca Erzurum’da kalıp mitingler yapsa ne değişirdi ki, bu ziyaretinden ötürü AK Parti korkmuş olsun…

İdari ve adli soruşturma titizlikle devam ediyor.

Kameralar sayesinde taş atanlar da maksatları da ortaya çıkacaktır.

Emniyeti acımasızca karalayanlar, az biraz sabretselerdi, bu olayın aslında hiç de durup dururken olmadığını göreceklerdi.

Üstelik polis, taş atanlara da esaslı biçimde müdahale etti.

Ekrem İmamoğlu, gittiği yerlerde hır çıkarmayı seviyor!

Ya polisle ya da valilerle kavga ediyor. O da olmadıysa kendisini eleştiren vatandaşa kafa tutuyor!

Tamamen AK Parti’nin hatası yüzünden İstanbul’da kazandığı seçimi, asrın zaferi gibi gören Ekrem, bu halet-i ruhiye ile artık “devlet benim” demeye başladı!

Adama sormazlar mı, ey Ekrem İmamoğlu, madem kendini artık partiler üstü bir büyük lider görüyorsun…

O halde niçin CHP seni madara etmesine rağmen istifa edip cumhurbaşkanı adayı olmadın?

Erzurum’da bir şey denemek istediler ve kısmen de amaçlarına ulaştılar.

Fakat unuttukları şu: Atılan üç beş taşla devrim yapılmaz, taşkınlık yapıp sağa sola çemkirmekle de lider olunmaz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 11 Mayıs 2023 13:38

    Erzurumda chp var ama erzurum halkı bilinsiz bir şeklde inönü düşmanlığına sahip atatürk düşmanlığına sahip chp bu kördüğümü çözecek bir adaım atamıyor. Hemen yanıbaşımızdaki elazığda chp li gürsel erol harikalr yarattı. genc sağcı solcu muhafazakar adamı bagrına basıyor. Chp erzurumda daha iyi güzel şeyler yapacak ama malesef taasubumuz fazla. akp li zehra milletvekili oldu ne oldu hepimizi hayal kırıklığına ugrattı. chp li adaylardan bu ülkeye şehre fayda gelcek ama önyargımızı kıramıyoruz. şehrimize gelen misafiri taşlıyoruz. yok neymiş izin almamış ne olmuş izin almamışsa taşlamamk mı lazım. adam 4 senedir istanbulda harikalar yarattı. istanbulun parasını o dernek bu vakıf türgev okçular bilmem neyi yed yedi yedi bu adam engelledi. gökçek ankarayı parsel parsel sattı. mansur bunu engelledi. erzuruma da böyle bir chp li lazım. bakın kugulu park satıldı yoncalık otobüs duragı satıldı sekmen parsel parsel satıyor. biz hiç düşünmüyoruz. asırlık yoncalık nasıl satılır. senelerin kuğulu parkı nasıl satılır. bakın otogarı sattılar koskoca otogarı sattılar. camiyii yıktılar. üniversitenin arazisini hiltona sattılar. ya chp başa ya kuzgun leşe.

  • DADAŞ 11 Mayıs 2023 02:11

    Erzurum'da CHP yok, HDP var CHP'yi de HDP ele geçirmiş vaziyette tepkinin nedeni bu. Bu bilinçle yapılan bir provakasyon bir toplumsal fay hattını harekete geçirme olayı. Geçmişte Erzurum'da yaşanan olaylar belli iken "Terörist Demirtaş’a özgürlük isteyen, Demirtaş niçin cezaevinde anlamıyorum diyen, Demirtaş'a selam gönderen, Onun kitabını İBB sahnelerinde uyarlatıp oynatan, Kitaplarını İBB’de sattıran, Barzani’nin televizyonunda Demirtaş’ın çizgisini çok beğeniyorum diyen" Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da boy göstermeye çalışması sonra yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali üste çıkmaya çalışması art niyetli bir davranıştır. Hele bu olaydan sonra CHP sözcüsü Faik Öztırak'ın yaptığı basın açıklaması (açıklamada 2015 HDP'nin mitinginde ait fotoğraflar tarih gizlenerek yeni imiş gibi gösteriyor ve polis suçlanıyor) tam anlamıyla bir skandaldır bu basın açıklaması CHP'yi HDP'nin ele geçirdiğinin en net ispatıdır. Allah korusun bunların iktidarında ülkede neler olabileceğini düşünmek bile ürkütücü yüce Rabbimiz bizi bunlardan korusun. Ha şunu da eklemek isterim ki şu utanan ve kınayanlar varya yukarıda sıraladığım gerçekler ortada iken asıl utanılacak olan ve kınanacak olan sizlersiniz.

  • Yavuz 10 Mayıs 2023 16:55

    Şu utanan ve kınayanları aklım almıyor, biriside demiyorki izinsiz miting yapmaya kalkmış soytarı Ekrem havuzbaşı da otobüsün üzerinde belediye başkanına emniyet müdürü ne valiye saydırıyor tehdit ediyor, kimse demiyorki sen kimin iyisin lan adi herif, senin özelliğin ne git miting alanına göster kendini, esnaf ziyareti diyerek kanun ve kural tanımazlık yapıp ben istediğim yerde miting yaparım diyeceksin, ha s.....tır lan şebek, heryere hanımın la gidiyorsun Erzurum a niye getirmedin, çünkü plan program belliydi niyet belliydi öylemi, bu memlekette çakallara yer yok. Herkes haddini hududunu bilecek, bu ekremi mağdur gösterip güzelleme yapanlarda akıllarını başlarına alsın, Erzurum bu vatanın mihenk taşıdır, kimse yerinden oynatmaya kalkmasın altında kalır. Bu Ekrem denen Terör sevici mahluk Van da bayraklar yerde çiğnenirken Selo teröristine selam çakarken hanımı pkk zafer işareti yaparken kanına dokunmayanlar, bugün Erzurum dan utanmışlar, Asıl Erzurum ve Erzurumlu sizler gibi lerden utanıyor bilesiniz.

  • ömer dursu 10 Mayıs 2023 08:38

    mehmet bey şiddete karşı olun. şiddeti kınayın aması maması yok. 50 senelik erzurumluyum defalarca seçim miting gördüm böylesi olmamıştı. istisnasız kınıyorum. sebebi belediye başkanıdır. valiyi ve emniyeti pasifize etmiş şehirde terör yaşatmuştır. yani haddini hududunu aşmıştır. Vali beyde bu 2. büyük hatası yönetim hatası olmuştur. belediyeci kendi işine baksın. Bakın tüm şehir zarar gördü. Bu bir defa oldumu en şiddetli şekilde bastırılmalıydı. 2. menemen vakası yaşanmadıysa bunu engelleyen imamoğlunun cesareti ve basireti olmuştur. Yazık oldu. Erzuruma yakışmadı. devleti küçük düşürdü. Lamı cimi yok. Sebebp sekmendir istifa etmesi erdemdir.

  • Metin 09 Mayıs 2023 12:56

    Bu işten en çok zararı Erzurum imajı görmüştür. Adam milliyetçiliği ile bilinen Çorum ve Sivas mitingi yapıp aynı gün Erzurum a gelmiştir. Orada neden bu kepazelik olmamıştır. Demekki olay milliyetçilik değil, Milliyetçi elinde Türk bayrağı tutana taş atmaz.Orada birinin bozkurt işareti yapması onları ülkücü yapmaz onlar birilerinin maşası, gerisi lafı güzaf Erzurum da bu kepazeliğe birileri ortam hazırlamıştır. Bundan Akpartide zarar görmüştür.

  • Nimet olgaç 09 Mayıs 2023 12:34

    Palandöken gazetesi ve diğer medya organları ne zaman tarafsız gazetecilik yapacaksınız herşeyin bir sonu var.Bugün kalemini kiralayanlar yarın neler yapmaz.

  • ahmet tekin 08 Mayıs 2023 23:33

    erzurum erzurum olalı böyle bir zulum yapmamıştı. kınıyorum. şiddeti hoş gören şehri teröröize edenleri kınıyorum. sizin gözünüz dönmüş.

  • Temel Sağıroğlu 08 Mayıs 2023 18:53

    Gazeteci olmak bir çok insanın hayalidir. Gazete okuyucularının hayali ise kendilerine doğru haberler ile birlikte faydalı bilgiler içeren yorumları ile yaşamlarına olumlu katkılarda bulunan gazetecilerdir. Makalemizi okuduğumda önce bir rahatlatma, güven kazanmaya çalışma ve sonrasında da fanatik bir AKP propagandası görüyorum. Bunu Kırkçeşme hamamının kesecisi kör Cahit de yapardı. Önce terletir, sonra keseler, köpürterek su dökerdi. Anlayabildim mi acaba?

  • Halis demir 08 Mayıs 2023 16:12

    Bende taşlama işini şiddetle kınıyorum. Meydana otobüsleri çekmek çok çok ayıp ve nezaketsizlik olmuş. Kimden ve neden korkuyor sunuz. Makamınız zaten gidici hesap zaten vereceksiniz. Ama bu hareket sayın cumhurbaşkanının yaptığı mitinge gölge düşürdü. Erzurum sizin şahsi ikballerinizin binek taşı değildir. Şahsi ikbalinizi valiyi araya koyarak aramayın ben kendi aşı a çok üzüldüm hiçbir şekilde savunulmaz bir hata .çok şükür ölen olmadı yoksa Erzurum’un meydanına kan bulaşacaktı. Rabbim sizi korudu. Lütfen istifa edin ve çekip gidin çünkü Erzurum un şahsiyetine zarar verdiniz tarihimize kara leke sürdünüz buna hiç hakkınız yoktu.

  • remzi konar 08 Mayıs 2023 15:17

    Erzurum valisi Binail yıldırımın oğlunun karşısında hazır olda durup devlet ile ilgisi olmayan binalı yıldırımın oğlu erzurum valisi karşısında çirkin bir oturuş sergilemiştir. sayın şener siz gazetecilik yapın vali ve sekmeni savunmak size düşmez biraz gözünüzü açın erzurumun sorunlarını görün sekmen erzuruma çok zarar verdi 9 yılda erzurum da bulunan mütahitlerin işlerine engel olmuş kendi mütahitlik yapmaya başlamıştır. otobüsleri meydana kasıtlı koyarak olayların olmasına sebep olmuştur.

  • İnsaf Dadaşoğlu 08 Mayıs 2023 13:38

    Kalemine sağlık . Rabbim bunlara fırsat vermesin.

  • Süreyya demir 08 Mayıs 2023 12:30

    Erzurumun prestijini kimsenin zedelenmesi istemiyoruz.İnadına millet ittifakı.

  • Ejder Tepesi 08 Mayıs 2023 11:49

    Sayın Başkanım, tespitlerinizde yüzde yüz doğru ve haklısınız. Evet bu ülke bu taşeronlara kesinlikle teslim edilmemelidir. Allah korusun, yarın iktidarı ellerine gecirirlerse vatanlarına ihanet etmiş vatan hainleri; fetoyu, cezaevlerindeki tüm PKK militanlarını dışarı çıkarıp intikam alacaklar. Lgbt ' ye hak vercekler önlerini açacaklar, eşcinsel evliliğe izin verecekler daha neler yapacaklar. Bu güzelim ülkeyi tanınmaz hale getirecekler. Yüzlerini ortaya çıkardılar, maskeleri düştü. Vatandaşlarımızın aklı selim davranıp bunlara oy vermemelidirler. Sayın Cumhurbaşkanımiza her türlü destek verilmelidir. Gerekirse güç kullanılıp bu ülke bunlara teslim edilmemelidir. Sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Bunu herkes böyle bilmelidir. Bu ülke bu taşeronlara teslim edilemez. 15 Mayıs sabahı İnşaAllah zafer Akparti' nin olacaktır. Ülke bunlardan kurtulacaktır.p