EKONOMİ Haber Girişi : 23 Ağustos 2011 01:26

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Giresunda

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Giresunda

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2011 Yılı Ramazan Ayı konseptinin "Ramazan’da Merhamet ve Komşuluk" olarak belirlenmesinin ardından Başkanlığımız ve Diyanet Vakfının müftülükler aracılığıyla düzenlemeyi planladığı etkinliklerden biri olan iftar programlarının ikincisi 21.08.2011 Pazar günümüftülük sitesinde yapıldı.

İl Müftüsü Necati Akkuş’un ev sahipliğinde yapılan iftar yemeğine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Trabzon İl müftüsü Veysel Çakı, Oda ve Birlik temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Necati Akkuş iftar öncesi yaptığı konuşmada ramazanın bereket ayı olduğunu belirterek “İyilikte ve fenalıktan sakınmada yardımlaşınız, günah işlemek ve düşmanlıkta yardımlaşmayınız” ayeti kerimesinin temel alınmasını istedi. Müftü Akkuş gerek ramazanda gerekse ramazan dışında Diyanet Vakfına verilen desteklerden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Giresun Valisi Dursun ALi Şahin her şeyin bir sonunun olduğunu, sonu olmayan tek şeyin Allah olduğunu ve Ramazanayının da sonuna yaklaşıldığını söyledi. Ramazan’ın kaynaşmayı ve dostluğu artırmaya vesile olduğunu dile getiren Vali Şahin, şunları kaydetti: ’’Bunun ötesinde Ramazan ayında suç oranları düştü. Hani derler ya güzellik güzelliği, kötülükte kötülüğü çeker, işte Ramazan bütün güzellikleriyle yaşanıyor. Bizim düşüncemizde ’halkını yaşat ki devlet yaşasın’ düşüncesi vardır. Devlet yönetimi her zaman payidar olur. İşte bu güzelliklerin içinde Ramazan, beraberinde iyilikleri de getirmiştir. Ramazan, başı okşanmayan çocukların başlarının okşanması, alınmayan gönüllerin alınmasını sağlamıştır. İyiliklerin zirveye ulaştığı bir zamandayız. İşte bu güzellikleri sadece bir ay yaşamayalım her zaman yaşayalım’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ise “Vakıf geleneğinin Hz. Muhammed döneminde başladığını, sonra Osmanlı döneminde daha da büyüyerek hayvanlara dahi hizmet veren bir kurum haline döndüğünü belirterek bunun gelişmesine katkıda bulunmalıyız. Müslümanlığımız gereği bütün insanların ihtiyaçlarını gözetmeliyiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş iftar sonrası müftülüğümüzü ziyaret ederek İl Müftüsü Necati Akkuş, Vali Dursun Ali Şahin, Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı İlçe Müftülerive Esnaf ve oda temsilcileri ile kısa bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantının ardından Vali Şahin, Genel Müdür ve İl Müftüsü, Piraziz ilçesine giderek yatılı bölümü kapanan Şehit Öner Güner Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun kullanılmayan bölümünün Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Müftü ve Vaizlerin eğitildiği “Yüksek İhtisas Kursu Merkezi” olup olamayacağı yönünde incelemelerde bulundu.

 

İftarın ardından Vali Şahin, Genel Müdür Yardımcısı ve İl Müftüsü, Piraziz ilçesine giderek yatılı bölümü kapanan Şehit Öner Güner Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun kullanılmayan bölümünün Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Müftü ve Vaizlerin eğitildiği “Yüksek İhtisas Kursu Merkezi” olup olamayacağı yönünde incelemelerde bulundu.