SİYASET Haber Girişi : 16 Haziran 2015 17:41

Efkan Ala: "MİLLET İRADESİ İLE SİLAH YAN YANA DURMAZ"

Efkan Ala:
Meclise gelerek kaydını yaptıran Efkan Ala, "Millet iradesi ile silah yan yana durmaz. Tehditler, saldırılar hepsi millet iradesine yapılmıştır.dedi.
Önceliklerinin milletin menfaati olduğunu kaydeden Ala, "Başbakanımız bizlerle istişare etti, ortaya konulan perspektif doğrultusunda milletimiz için en iyi formül ne ise ortaya çıkacaktır. Milletimiz yüzde 41 ile AK Parti'yi birinci parti yaptı. Bu normal demokrasilerde çok büyük başarıdır. Sistem açığı olan ülkelerde bu tek başına iktidara yetmiyor" dedi.
Güneydoğu'da son yaşanan olayların sorulması üzerine Ala, "Millet iradesi ile silah yan yana durmaz. Tehditler, saldırılar hepsi millet iradesine yapılmıştır. Biz bunların topyekun Türkiye'nin gündeminden çıkmasını isteyen bir partiyiz. Bu çetrefilli bir yol, maalesef bunu sabote etmeye çalışan çok kesim var. Buna karşı hepimizin son derece dikkatli davranması gerekiyor. Bir yandan demokrasi, bir yandan terör, bir yandan saldırı olmaz. Demokratik düzenin içinde Türkiye'nin ilerlemesini sağlayacak şey, terörün bertaraf edilmesi, silahların gömülmesidir" diye konuştu.
Ala; Ahmet Sever'in kitabının sorulması üzerine, kendisinin de yıllarca danışmanlık yaptığını hatırlatarak, "Danışmanların bildikleri bilmediklerinin yüzde 1'i bile değildir. Onun için yüzde 1 ile çok büyük iddialarda bulunmamak lazım" şeklinde konuştu.
Etiketler : efkan ala
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.