KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 09 Kasım 2022 00:22

EDT 'Hiç Kimse'yi NEVÜ’de sahneledi

EDT 'Hiç Kimse'yi NEVÜ’de sahneledi
Erzurum Devlet Tiyatrosu bünyesinde Kosta Kortidis’in yazdığı ve Nesimi Kaygusuz’un yönettiği 'Hiç Kimse' adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de tiyatro severlerle buluştu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Erzurum Devlet Tiyatrosu bünyesinde Kosta Kortidis’in yazdığı ve Nesimi Kaygusuz’un yönettiği 'Hiç Kimse' adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de tiyatro severlerle buluştu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ’de her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2022-2023 eğitim- öğretim yılının ikinci tiyatro gösterimi dün akşam "Hiç Kimse" adlı tiyatro oyunu ile devam etti.

Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun “Hiç Kimse” oyunu yoğun ilgi görerek, tiyatro severlerden tam not aldı.

OYUNUN KONUSU

Adam Ones’ın bir adı, işi, kariyeri, koca bir hayatı var! Ve dahası… başkaları için; tasarıları, görüşleri, yargıları , öfkeleri, nefretleri, arzuları, korkuları var! Peki ya kendisi için? Kendisi için en basit cümleyi kurmamış birinin, başkaları için bu kadar çok şey tasarlamış olması tuhaf sayılmaz mı?

“Kimsin sen?”; sorusunu kendisine sormayı unutmuş biri! İşte şimdi; sorup, hayatıyla yüzleşme sırası! Bu soruyu ilk kez yüksek sesle kendine sormaya cesaret ediyor…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.