GÜNCEL Haber Girişi : 20 Nisan 2009 12:04

Edremit'te 'Kutlu Doğum' coşkusu

Edremit'te 'Kutlu Doğum' coşkusu
Edremit Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenledi. Programa Edremitliler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programa konuk olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "İslam'da aile ve peygamber efendimizin aile hayatı " adlı bir konferans verdi. Edremit ilçe Müftüsü Ramazan Tekin yaptığı konuşmada, " Hz. Peygamberi örnek almak demek tarihe gitmek ve gömülmek değil, O büyük şahsiyeti tanımak ve sevmek, onun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak, onun ahlakını ve çizgisini davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapabilmek demektir. Bir ölçüde tarihteki kutlama faaliyetlerinin canlandırılması, günümüzle Hz. Peygamber dönemi, Selçuklu, Osmanlı dönemleriyle bir köprü kurulması, geçmişle geleceğin bütünleştirilmesi şeklinde de anlatılabilecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugün özellikle dinî ve kültürel hayatımızda meydana getirdiği canlılık ile ayrı bir önem arz etmektedir. "dedi. Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ise, kısa süre sonra Çamtepe'de dört minareli bir caminin inşa edileceğini belirterek, bundan sonra önemli programları bu geniş camide düzenleyeceklerini söyledi.

Daha sonra, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8 sınıf öğrencisi Şerife Yüksel 'in "40 yaşındasın "adlı şiiri ezbere okuduğunda salonda büyük bir alkış koptu. Konferans sonunda kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Konferansa Edremit Belediye Başkanı Tuıncay Kılıç, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Edremit Sivil Savunma Müdürü İlhan Yazar, MHP Edremit İlçe Başkanı Halil Can, ilçe müftüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı