EKONOMİ Haber Girişi : 03 Ekim 2010 19:47

Ebul Vefa Kur'an Kursu ve Taziyeevi Açılışı Yapıldı

Ebul Vefa Kur'an Kursu ve Taziyeevi Açılışı Yapıldı

Siirt'te hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Kur'an kursu ve taziyeevinin açılışı yapıldı.
Kurtalan Caddesi üzerinde bulunan  Ebul Vefa Cami bahçesinde işadamları Öner ve Tarık Işık kardeşlerin babaları Ömer Işık Taziyeevi, işadamı Zekeriya Batğı'nın aynı binanın üstünde yaptırdığı üç katlı Kur'an kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Törende konuşan Siirt Müftüsü Faruk Arvas, "Bu gün açılışını yaptığımız bu Kur'an kursu ve taziyeevi sürekli olan hayırlardandır. Bu kurumları yaptıranlar ve anne, babaları sürekli sevap kazanacaklardır. Sadaka-i cariye olan yani sevap defterleri kapanmayan bir hayır kapı ve müessesi oldu. Bu kursumuzla birlikte il merkezinde faaliyette olan kurs sayımız 20'ye çıktı. Ancak kurs ihtiyacımız 40 civarındadır. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz." dedi.
Törende daha sonra Kur'an kursu ve taziyeevinin kurdeleleri Vali Vekili Orhan Burhan tarafından kesildi. Her iki yerin gezilmesinin ardından Vali Vekili Orhan Burhan ve Müftü Faruk Arvas, işadamları Öner ve Tarık Işık, Zekeriya Batkı ile cami görevlisi İsmail Pekdoğan'a katkılarından dolayı birer plaket verildi.
Taziyeevinin 100 kişilik kapasitesi ve çay ocağı ile mini bir mutfağı mevcut. Kur'an kursu ise 90 kişilik, 30 erkek ve 60 kız öğrenciye hizmet verecek.