GÜNCEL Haber Girişi : 08 Mart 2011 23:56

Düzce Kur'an Eğitimi Pilot Uygulamasında En Başarılı İller Arasında

Düzce Kur'an Eğitimi Pilot Uygulamasında En Başarılı İller Arasında

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 8 ilde yapılan gruplara göre Kur'an-ı Kerim eğitimi pilot uygulamasında Düzce en başarılı iller arasında yer aldı. Kur'an ve din eğitiminde hizmet çeşitliliğini içeren pilot uygulamaya göre en az 10 kişiden oluşan guruplar Kur'an okuma, tecvid, dini bilgiler gibi alanlarda hangi ihtiyacı varsa o alanda ders alabiliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, pilot uygulamada Düzce'nin en başarılı iller arasında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projede yer alan 8 ilden beklenen verimin elde edilmesi durumunda uygulamanın Türkiye geneline yayılacağını söyledi. Uygulamanın bu illerdeki tüm din görevlileri tarafından işyerlerine, okullara ve benzeri kuruluşlara ziyaretler yapılarak duyurulmasını isteyen Prof. Dr. Erbaş, ilin başarısından dolayı Düzce Müftüsü Alaaddin Gürpınar şahsında tüm emeği geçenleri tebrik etti.

Pilot uygulamanın 5 ay önce başladığını ifade eden Düzce il müftüsü Alaaddin Gürpınar da projenin Ankara, İstanbul, Kayseri, Düzce, Rize, Van, Tekirdağ ve Konya illerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Düzce'de merkez Hamidiye mahallesi, Konuralp beldesi ve Kaynaşlı ilçesinde birer, Akçakoca ilçesinde de 2 adet olmak üzere toplam 5 Kur'an Kursunda bu projenin uygulandığını kaydeden müftü Gürpınar, "Program çalışma hayatı ve mesai nedeniyle kurs alma imkanı bulamayan bay bayan herkesi kapsıyor. Kendilerinin belirlediği saatte görevlilerimiz tarafından ders alıyorlar. Normalde Kur'an Kurslarımız Ekim'de başlayıp Haziran'da sona ermesine karşılık bu uygulamada yıl içerisinde 4 ayrı dönem bulunuyor. Her dönem dokuz haftalık zaman dilimini içeriyor. Herkes ihtiyacı olan konuda istediği eğitimi alabiliyor. Kurs açılabilmesi için grupların en az 10 kişi olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay pilot uygulamanın yapıldığı bu 8 ilin müftülerinin Antalya'da düzenlenen 3 günlük seminerde konuyu derinlemesine ele aldıklarını dile getiren Gürpınar, Düzce'nin en başarılı iller arasında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - DÜZCE