ASAYİŞ Haber Girişi : 25 Nisan 2023 23:42

Duvarı delip, 23 kilo altın çaldılar

Duvarı delip, 23 kilo altın çaldılar
Erzurum’da Taşmağazalar Caddesi’nde akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı yaşandı. Kuyumcu dükkanının duvarını delerek içeri giren hırsızlar 23 kilogram altını alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum’da kuyumcu esnafının yoğunlukta bulunduğu Taşmağazalar semtinde meydana gelen hırsızlık olayında Gürbüz Payveren’e ait kuyumcu dükkanı soyuldu. Sabah işyerine açmak için gelen kuyumcu esnafı gördüğü manzara karşısında büyük bir şok yaşadı.

Kuyumcu dükkanının arka bölümünde bulunan atölye kısmından duvarı delerek içeri giren hırsızlar içerde bulunan 23 kilogram altını çalarak bölgeden uzaklaştılar. İşyerinin alarm ve güvenlik kamerası kayıt cihazını da söküp götüren hırsızlar polis tarafından aranıyor.

İşyeri sahibi Recai Payveren yaptığı açıklamada, “Bayram tatilini fırsat bilen hırsızlar arka taraftan komşunun işyerinin duvarını delerek içeriye girmişler. Geldiğimiz zaman böyle bir olayla karşılaşınca şaşırdık büyük bir şok yaşadık” diye konuştu.

Çarşıda güvenlik tedbirlerinin yeterli olmadığını dile getiren Payveren, “Çarşımızda son zamanlarda yaşanan bu tür olaylar hepimizi korkutuyor. Daha önce polis merkezi vardı. Polis merkezi kaldırılınca gezici ekiplerle güvenlik sağlanmaya çalışılıyor ama maalesef çok yetersiz kalıyor. Acil olarak çarşımız için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kerim tekin 26 Nisan 2023 14:05

    bilen brisi yapmış olmalı. yoksa kim ne bilecek çatı nere duvar nere. polis kolayca bulur herşey ayan beyan ortada zaten. Ama aşmagazaları trafiğe açın çok rezillik. gelip park yeri bulamaıyoruz. eskiden cadde baştan aşağı park yeriydi. böyle terbiyesizlik olmaz.

  • Muhkem Dadaş 26 Nisan 2023 11:16

    Birileri göz göre göre beyt-ul malı boşaltıyor. Bu hırsızlar da onları örnek alıyor. Boşuna " aç it fırın yarar " boşuna dememişler. Milletin karnı aç geçinemiyor. Bu ülkede 15 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor. Bunların ihtiyaçları karşılanırsa herhalde bu olaylar olmaz. Devlet bunun için vardır. Ama nerede !..