GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ocak 2024 00:12

Dönmez’den Atatürk Üniversitesine ziyaret

Dönmez’den Atatürk Üniversitesine ziyaret
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Dönmez’i rektörlük makamında misafir eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuğu ile daha sonra Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne (DAYTAM) geçerek yapılan çalışmalar hakkında birim yöneticilerinden bilgi aldı.

Bölgesinden başlayarak ülkesine fayda sağlayacak çalışmaları hayata geçirmek adına çalışmalar gerçekleştiren Atatürk Üniversitesinin bu misyon doğrultusunda 66. eğitim yılını geride bıraktığını belirten Rektör Prof. Dr. Çomaklı, Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile başlayan değişim hamlesi ile birlikte önemli bir ivme kazandıklarının altını çizdi.

Bu hamleler ışığında ülkemizin Yerli ve Milli Teknoloji hamlesine yönelik de çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’nin geleceğini inşa edecek bu vizyona katkı sunuyor olmaktan ayrıca mutlu olduklarını ifade eden Çomaklı: “Yıldan yıla yükseliş trendini sürdüren üniversitemiz, bu başarısını Araştırma Üniversitesi ünvanı ile taçlandırdı ve gerek ülkemizde gerekse uluslararası bilim camiasında rüştünü ispat etti. Diğer yandan verdiği kaliteli eğitimin YÖKAK tarafından akredite edilen üniversitemiz, başarı basamaklarını çıkmaya ve dünya üniversiteleri ile rekabet etmeye devam ediyor. Ülkemizin vizyon projesi olan ve bakanlığımızın da yoğun bir destek verdiği Doğu Anadolu Gözlemevimiz ile bilim ve araştırma sınırlarımızı dünyanın da ötesine taşıyacağız. Bu düşüncelerle, bizlere her türlü desteği veren ve çalışmalarımızı kayıtsız şartsız destekleyen Cumhurbaşkanımız nezdinde bakanlığımıza şükranlarımı sunuyor, ziyaretleri ve yakın ilgilerinden dolayı Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’e teşekkür ediyorum” dedi.

Atatürk Üniversitesinin akademik ve fiziki gelişiminin yanı sıra yapmış olduğu ulusal ve uluslararası projeleri hakkında önemli bilgiler edindiğini belirten Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ise ülkemizin bilim ve teknoloji alanında kat ettiği mesafeye katkı sunan Atatürk Üniversitesinin bölgesi ve ülkesi için taşıdığı anlamın oldukça değerli olduğunu vurguladı. Alt yapı sistemi, nitelikli insan kaynağı ve 66 yıllık tecrübesi ile ülkemizin yüz akı kurumlarından olan Atatürk Üniversitesinin elde ettiği başarıların takdire şayan olduğunu söyleyen Dönmez, Rektör Çomaklı nezdinde üniversite mensuplarını tebrik etti.

Ziyaret, DAYTAM bünyesinde yapılan çalışmaların incelenmesi ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Kılıç tarafından gerçekleştirilen sunum ile sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.