Domates serası

Aziziye Belediyesi ayakta alkışlanacak bir projeyi daha hayata geçirdi…

Yaz kış yetiştirilecek, haftada 25 ton ürün elde edilecek…

Erzurum, yakın bir zamanda ülke geneline domates satan bir şehir olursa kimse şaşırmasın; zira Aziziye Belediyesi bunun alt yapısını oluşturdu bile…

Antalyalı bir arkadaşı Erzurumluya sordu.

“Siz zaten sekiz ay soğuk bir iklim yaşıyorsunuz, Niye evlerinize iş yerlerinize buzdolabı alıyorsunuz?”

Dadaş cevap verdi:

“Yemekler dışarıda donmasın diye…”

Kimin aklına gelirdi, bir gün gelecek Erzurum’un ovasında domates yetiştirilecek ve o domates de öyle çok öyle çok olacak ki, üretici artık ihracatçı konumuna gelecek.

Muhammed Cevdet Orhan bir hayal uğruna çıktığı bu yolda hakikaten olmazı gerçekleştirdi ve bu şehir adına başarı hikayesi yazdı.

Ilıca kaplıcaları yahut da termal su deyip geçmeyin…

Gidin bakın ki o Aziziye Belediyesi, o kaplıca suyuyla nasıl bir cennet oluşturmuş.

Toplamda 420 dönüm arazi üzerinde kurulan Aziziye Belediyesi Termal ve Biyokütle Enerji Destekli Domates Seracılığı Projesi, ilk hasadını bu ay veriyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın 22 Temmuz’da incelemelerde bulunacağı domates serasında ilk hasat yapılacak.

KUDAKA desteğinin yanı sıra tamamen Aziziye Belediyesi imkanlarıyla kurulan ve on milyon liraya mal olan Doğu’nun en büyük domates serası, aynı zamanda istihdam için de önemli bir kaynak oluşturacak.

Aynı sera bugün ki maliyetlerle yapılmak istenseydi en az 40 milyon liraya mal olacaktı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, söz konusu arazide seracılık organize sanayi kurmayı hedeflediklerini, bu sebeple özel teşebbüse kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bildirdi.

Aziziye’de ikinci dönem belediye başkanlığı görevini ifa eden Muhammed Cevdet Orhan, pek çok çalışmasında olduğu gibi bu seracılık projesiyle de ülke genelinde farkındalık yarattı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da dikkatinden kaçmayan domates serası projesi, yurt çapında örnek çalışmalar arasında yer aldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 23 Temmuz 2022 00:01

    sayın şener dikkat ediniz. koskoca belediyenin görevi domates üretmekmidir yoksa belediyeceilik mi yapmaktır. çiftçi ne iş yapacak o halde. devlet üretimden çekildi devletin görevi et süt yumrta domattes üretmek değildir. lütfen