Dolduruyor dolmuyor, boşaltıyor boşalmıyor!

İYİ Parti Erzurum’da, Sekmen’in karşısına kimi çıkarırsa şansını artırabilir?

Şimdilik öyle bir isim yok; İYİ Parti arayışını sürdürüyor. Buna rağmen görüyor ki, Mehmet Sekmen’e denk gelebilecek ne kadar kıymetli isim varsa tekmili birden AK Partili… Başka partilerle de ittifak etmeyeceğine göre ne yazık ki İYİ Parti, yerel seçimlerde Erzurum’da yine hazan yaşayacak. Üçüncü, dördüncü olmayacak; ikinci olacak bilakis, ama ne ikincilik…

 

Siyasetten az çok anlayanlar bile görmektedir ki, tıpkı genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimde de Erzurum’da, AK Parti’nin uzak ara tek rakibi İYİ Parti…

CHP, Erzurum’dan kütüğünü sildireli neredeyse yarım asır oldu!

Yeniden kaydolmak adına da zerre bir teşebbüsü ve isteği yok!

PKK iltisaklı HDP ya da yeni adıyla Yeşil Sol İttifakı ise, son genel seçimlerde İYİ Parti’den daha çok oy almış olmasına rağmen, (milletvekili çıkardı) büyükşehir belediye seçiminde ikinci parti olamaz.

MHP, Cumhur İttifakı yapılanmasında olmasaydı, kuşkusuz ki Erzurum’da AK Parti’nin rakibi olurdu.

Herkes duydu, öğrendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarımızı çıkaracağız. Sakın ha, bu hususta blöf filan yapmıyoruz” dedi.

Dolaysıyla bu açıklamadan sonra büsbütün ortaya çıktı ki CHP, Erzurum’da bir kere daha yok…

Tamam; CHP yok…

Peki İYİ Parti ne kadar var?

İkinci parti olmasına olursunuz da, birinciyle aranızda uçurum olursa bu size gümüş madalya kazandırmaz ki…

İYİ Parti kurmaylarının iradesine müdahale edecek değiliz elbette; haddimiz de değil üstelik…

Ve fakat İYİ Parti Erzurum’da (büyükşehirde) nasıl bir ismi aday gösterecek ki, Erzurum halkı kalenin sahibini değiştirsin?

Ya da var mı öyle biri?

Şahsen ben bulamadım…

Öyle biri olacak ki misal; Mehmet Sekmen’i yenecek, Sekmen efsanesine son verecek…

Asla imkansız değilse bile inanılmaz ölçüde zor bir şey…

Yöneticiler incisin istemem, ama gördük ki İYİ Parti’nin şehir genelinde siyaset yapacak doğru dürüst ekipleri bile yok…

Genel seçimlerde vekil adayı olup da listedeki yerini beğenmeyen kimi isimler, “küstüm oynamıyorum” demişti!

Yerel seçim için de aday adayı olup aday gösterilmeyecek isimlerin de “küstüm oynamıyorum” demeyeceğinin bir garantisi yok.

AK Parti de ise, durum tam tersi…

Kaç kere aday gösterilmese de kolay kolay kimse partiyi terketmiyor.

Meral Hanım, isterse 24 saat içerisinde 24 bin kere, “Biz artık CHP kayığından indik, proje partisi filan değiliz” dese de, üzgünüm bir türlü inandırıcı olamıyor, kamuoyuna güven veremiyor.

Çünkü vaktiyle bindiği o kayıkla birlikte alabora oldu da o yüzden…

İYİ Parti, İzmir’de değerli bir ismi Ümit Özlale’yi başkan adayı olarak ilan etti. Ümit Hoca, hakikaten kıymetli bir kimsedir.

Acaba aynı İYİ Parti, Erzurum’da da bir kıymetli hocayı aday gösterebilir mi, yoksa çok uzaklardan gelen işarete bakarak bile bile lades mi der?

Çünkü Erzurum’u AK Parti’nin elinden almak için deve dişi gibi adamlara ihtiyacı var İYİ Parti’nin…

Yani kadronuzda, Sekmen gibi bir isim yoksa işiniz çok zor.

Meral Hanım…

Kusura bakmayınız adınızın “İYİ” olması, size asla ve kata iyi bir parti yapmıyor.

Değerli olmakla, önemli olmak asarında kalın bir çizgi vardır.

Erzurum seçmeni de işte o tefriki yapacak izan ve irfanda…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Necmi kaya 06 Ekim 2023 08:47

    Hep öyledir zaten doldururlar ama dolmaz Allah gözlerini doyursun. Haram olsun her kim 1 lira usulsüzlük yapıyorsa haram olsun

  • mahallebaşılı doğan 02 Ekim 2023 20:09

    sayın yazar dediğiniz gibi dolduruyor ama bir türlü dolmuyor. demek k heybenin cebi epey derin. Ama nereye boşalıyor bilmiyorum. Tespitiniz harika. iyi yerden yakalamışsınız. tebrik ederim.

  • halisdemir 29 Eylül 2023 21:01

    Erzuruma 8 senedir tramvay gelecekti yine gelmedi hala daha doldur boşalt söyle yapma belediyesi. sayın hanımefendi azıcık bu vaatleri inceleseniz sekmenin verdiği vaatlerin hangisi yapılmış hangisi yapılmamış inceleyip yazı yazsanız Erzurum için mühtiş bir hizmet olur kanısındayım.

  • kerim tekin 27 Eylül 2023 13:03

    sekmen bey aday olması faciadır. Allahaını seven bunu aday yapmasın. Erzurumda adam mı kalmadı ki ta kartal denilen yerden başkan ithal ediliyor. Bu resmen ayıptır. varlık transferidir. erzurumun geliri 8 senede düşmüştür. parklar yoncalık otobüs durakları iç edilmiştir. erzurum ruslardan kurtuldu inşallah bu durumdan da kurtulur. biz serdar bei aday görmek istiyoruz. artık yeter.

  • MURAT 26 Eylül 2023 17:36

    Aday yok diyerek şehirden siyasetten çok uzak olduğunuzu belli etmişsiniz.Bırakın iyi partiyi akp yi serdar sevimli'yi bağımsız aday koyun bakalım karşısında kim kaç oy alıyor.Hodri meydan

  • halis demir 26 Eylül 2023 17:22

    levent bey ağzınıza sağlık kardeşim bu yazar kardeşimiz sekmenden çok sekmenci. merak ediyorum sekmenden önce hangi dala tutunuyordu. gazetenin arşiv olsa baksak görsek. sekmen herseyi bozmaktan çır aşına döndürmekten başka ne yaptı.. böylesi israilin başına. işte sehristan, iste mng önüne yapılan yanlış yol, iste olimpiyat parkındaki millet parkındaki tekstil fabrikası işte hergün çöken 2. organize. işte şehirin kötü hali. eliniizi vicdanınıza koyun. keşke hersey iyi olsaydı ama olmuyor: bu şehre nasıl kıydınız.

  • Levent Sütçü 26 Eylül 2023 10:58

    Derya hanım sorarım size ; siz sekmen cimisiniz yoksa akp cimisiniz. akp ci iseniz hiç sorun yok. eğer sekmenci iseniz bir durun adaylığı açıklansın. tersi olursa o zaman sizinde şimdiden bazı meslektaşlarınızın yaptığı gibi sekmeni hedef tahtasına oturtmak için eliniz güçlenirdi. aday gösterilmezse emin olun sizin de yapacağınız budur.

  • Halis demir 26 Eylül 2023 06:56

    Sekmen efsanesi yok gazeteci olarak yanlı algı yapıyorsunuz. Sekmen efsanesi carda buyursun bağımsız aday olsun seçilirse efsanesine. Erzurum’da sekmenin karşısına Akp bostan sarığını aday gösterse bostan sırığı kazanır. Bunu göremeyenler gözlük taksın