ÇEVRE Haber Girişi : 06 Ekim 2021 23:08

Doğu Anadolu'da kar sürücülere zor anlar yaşattı

Doğu Anadolu'da kar sürücülere zor anlar yaşattı
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı trafiği de olumsuz etkiledi.

Dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı Kars-Ardahan karayolunda sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışı sonrası yollar tamamen karla kaplanırken, araçlar zaman zaman kayarak yoldan çıktı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.

COREKER YAYLASINDA LAPA LAPA KAR YAĞI

Erzurum’un Olur ilçesi Ormanağzı köyü Coreker yaylasında lapa lapa kar yağdı.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmur yüksek kesimlerde sabaha karşı kara dönüştü.

Olur Ormanağzı köyü Coreker yaylasında hayvancılık yapan İsmail Aydın, “Bu sene havalar kurak gitti ot biçemedik. Erken kar yağdı, hayvanlarımızı da erken içeri aldık işimiz çok zor. Allah yardımcımız olsun” dedi.

ERZURUM’DA YÜKSEK KESİMLERE KAR YAĞDI, VATANDAŞLAR KARTOPU OYNADI

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ile beyaza büründü. Beyaz örtüyle kaplanan Palandöken, drone ile havadan görüntülendi.

Erzurum’da dün etkili olan sağanak yağış yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Güne beyaz manzara ile uyanan vatandaşlar, dağda kartopu oynayarak karın tadını çıkardı. Drone ile havadan görüntülenen Palandöken Kayak Merkezi’nde ise kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Karı özlediklerini ifade eden vatandaşlar, “Erzurum’da yüksek kesimlere kar yağdı. Kar yağdığını görünce hemen buraya gelip kartopu oynadık. Kar manzarasını çok özlemişiz. Kar yağdığı için çok mutluyuz” dediler.

 

Etiketler : erzurum kar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.