EKONOMİ Haber Girişi : 04 Şubat 2011 00:56

Diyarbakır Müftülüğü cami derslerine kadınları da dahil etti

Diyarbakır Müftülüğü cami derslerine kadınları da dahil etti

Diyarbakır Müftüsü Ali Melek fırsat buldukça camilerdeki derslere katıldığını söyledi. Yenişehir ilçesindeki Ofis Camii’ndeki derse katılarak vaaz veren Melek, kadınların camilerden, müstesna güzelliklere sahip bu mekanlardan yararlanması gerektiğini kaydetti.

Cami derslerinin vaiz ve vaizelerden oluşan 12 kişilik Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından yürütüldüğünü anlatan Müftü Melek, bazı camilerde vaizelere İlahiyat Fakültesi mezunu Kur’an kursu hocalarının da yardımcı olduğunu dile getirdi.Melek, "Biz ezan vakti camiye gelip, namazı kılınca dağılan değil, kaynaşan, bütünleşen, namaz aralarında ilmi sohbetlerle bilgisini sürekli artıran bir cemaati arzuladık. Bunun için de Diyanet İşleri Başkanlığımızın çalışmaları kapsamında dersler başlattık. Bunun olumlu sonuçlarını aldık. Şimdi ise bayanlara yönelik dersler başlattık.” dedi.


Müftülük olarak cami dersleriyle sınırlı kalmadıklarını anlatan Melek, yaşlılardan, engellilere, gençlerden, kadınlara hatta hükümlülere kadar toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti. Melek, "Cami dersleri camiye gelen cemaatin namaz sonrası birkaç dua okuduktan sonra dağılmasını önleyen; birkaç ayetin açıklamasını, Peygamberimizin bir hadisini, öğüdünü, siyerden bir hadiseyi, Kur‘an‘dan bir kıssayı, peygamberler tarihinden bir olayı, ilmihal ve temel ahlak bilgilerini, insanımıza günümüzde ne lazımsa onu, bir program dahilinde parça parça veren bir büyük eğitimin adımlarıdır.

Toplumun milli, ahlaki, dini yönden, irfan yönünden ayakta kalabilmesi için bilgi ve özgüven kazanması gerekiyor. Bunun için de cami dersleri büyük önem taşımaktadır. Yeri geldiğinde yetiştirme yurdunda, yeri geldiğinde cezaevinde ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak dersler veriyoruz. Ayrıca hocalarımızı tv ve radyolarda programlar sunarak bu görevi yapmaktadırlar." şeklinde konuştu.