SİYASET Haber Girişi : 11 Nisan 2009 14:30

Diyanet'ten sesli kitap atağı

Diyanet'ten sesli kitap atağı

Diyanet İşleri Başkanlığı, okumayı sevmeyenlere hazırladığı sesli kitaplarla ulaşacak.Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sesli ve görüntülü kitap çalışmalarına öncelikle çocuk yayınlarından başladıklarını belirterek, "Orta vadede yetişkinlere, uzun vadede ise gençlere yönelik çalışmalarımız olacak." dedi.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, CİHAN'a yaptığı açıklamada toplumda genel olarak bir okuma tembelliği bulunduğuna dikkat çekti.

Buradan hareketle sesli ve görüntülü kitap hazırlama projesi başlattıklarını belirten Görmez, "Bu yolla vatandaşlar, din konusunda dinleyerek bilgi sahibi olabilecek." dedi.

Projenin 3 aşamadan oluştuğunu aktaran Görmez, ilk olarak çocuk serilerini sesli ve görüntülü hale getirdiklerini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çocuk yayınlarından çok olumlu tepkiler aldıklarını aktaran Görmez, "Bu yayınlarımızdan büyük bir memnuniyet var. Bu yayınları Moğolca'dan, Kırgızca'ya, Arnavutça'dan Uygurca'ya, Almanca'dan Fransızca'ya kadar 16 dile çevirdik." diye konuştu.

Sesli ve görüntülü hale getirilen çocuk serisinin, Diyanet Dergisi'nin nisan sayısında ücretsiz olarak dağıtıldığını kaydeden Görmez; bu seride dinimi öğreniyorum, dualarımı öğreniyorum, peygamberimi öğreniyorum, kitabım ve ibadetlerim başlıklı 5 kitabın sesli hale getirildiğini söyledi.

Yayınları sesli ve görüntülü hale getirme projesinde ikinci aşamada yetişkinlere yönelik yayınlar bulunduğunu söyleyen Görmez, "Üçüncü aşamada ise gençlere yönelik yayınlar var." dedi.

Hac başvurularının başladığını da anımsatan Görmez, bu sene hacca gidecek vatandaşlara da, hac ile ilgili sesli kitabın ücretsiz olarak dağıtılacağını sözlerine ekledi. (CİHAN)