GÜNCEL Haber Girişi : 05 Kasım 2010 01:29

Diyanet Vakfı Yurdu, Yabancı Öğrencilere Aile Ortamı Sunuyor

Diyanet Vakfı Yurdu, Yabancı Öğrencilere Aile Ortamı Sunuyor
Konya'da Diyanet Vakfı Yurdu, yabancı uyruklu öğrencilere verdiği kaliteli hizmet ile dikkat çekiyor. Öğrencilere sıcak bir ortam sunan yurdun hizmetleri öğrenciler tarafından da takdir ediliyor.

Yabancı uyruklu öğrencilerin yabancılık çekmemeleri için ellerinde gelen çabayı gösterdiklerini belirten Yurt Müdürü Yücel Kemandi, Konya da yeni üniversitelerin açılmasıyla birlikte yurt ihtiyaçlarının arttığını söyledi.

Yurtta yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin bulunduğunu ifade eden Kemadi şunları kaydetti: "Türkiye'de 10 yüksek öğrenim yurdumuz bulunuyor. Türkiye'deki yurtların en büyük olanı ise Konya'da bulunan erkek öğrenci yurdumuzdur. Konya'daki Diyanet Yurdu'nda ise 405 öğrencimiz bulunuyor. 3 kişilik suit odalarıyla bir otel hizmeti vermekte. Alışılagelmiş yurt alışkanlığın dışında kalmayı başarıyoruz. Diyanet Yurdu'nun sadece Diyanet üyelerine ait olmadığı bilinmeli. Yabancı uyruklu örgencilerin her türlü ihtiyaçları karşılanmakta. Öğrencilerin uçak biletlerine varıncaya kadar temin edilmekte. Kendilerine belirli miktarda harçlık da verilmektedir.''


Yurtlarının uluslararası bir kurum gibi göründüğünü ifade eden Kemandi, Afganistan, Azerbeycan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Pakistan, Özbekistan, Romanya, Tanzanya, Tataristan ve Nijerya'dan öğrencilerinin bulunduğunu söyledi.


Yurdun özellikleri hakkında da bilgi veren Kemandu, "Her odanın içinde bulunan duş ve lavabolar, üçer kişilik ranzalar, 60 bin metrekare bahçe içinde bulunan futbol, basketbol voleybol sahaları, hafta içi kahvaltı ve akşam yemeği, hafta sonu ise üç öğün yemek, 2000 civarında kitaplı kütüphane, ücretsiz wireless ve Lig Tv ve çamaşır makinesi bulunuyor. Yurdumuz ayrıca tramvay hattına yakınlığı ile cazip imkanlar sunuyor." diye konuştu