EKONOMİ Haber Girişi : 28 Ocak 2011 11:41

Diyanet-Sen Rize Şb.Pazar Temsilciliğinden Anma Programı

Diyanet-Sen Rize Şb.Pazar Temsilciliğinden Anma Programı

Diyanet-Sen Rize Şubesi Pazar İlçe temsilciliği tarafından 24 Ocak 2010’da vefat eden Av. Ahmet Yıldız’ı anma programı düzenlendi.

Pazar müftülüğü toplantı salonunda bir araya gelen din görevlileri, merhum genel başkanları Ahmet Yıldız’ı rahmetle andılar.

Anma programına Pazar kaymakamı Ü. Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar müftüsü Kemalettin Aksoy, Diyanet-Sen Rize Şube Başkanı Recep Şafak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bem Bir-Sen İl Başkanı Resul Usta, siyasi parti başkanları ve din görevlileri katıldı.

Diyanet Sen Pazar İlçe Temsilcisi Cemal Taşçı, yaptığı konuşmada, “Merhum genel başkanımız bizleri çok sever, bizler de onu çok severdik. Av. Ahmet Yıldız Diyanet camiasında ilk sendikayı kuran ve din görevlilerini bir çatı altında toplayan kişiydi. Avukat olmasına rağmen hiç dava almazdı. ‘Ben din görevlisinin avukatıyım’ derdi. Öğrencilik yıllarında teşkilatçı, sonra din görevlisi, hukukçu, öğretmen ve nihayet sendikacı olan Av. Ahmet Yıldız ‘önce din görevlisiyim’ diyordu. Çünkü din görevi, görevlerin en kutsalıdır inancındaydı. Kökü ezele, dalları ebede uzanan bir misyonu bizlere miras bırakan genel başkanımız Av. Ahmet Yıldız’ı rahmetle anıyoruz.” dedi.

Program; İlçe müftüsü Kemalettin Aksoy’un yapmış olduğu hatim duasıyla son buldu.