GÜNCEL Haber Girişi : 27 Kasım 2009 00:48

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesinden Emniyet Müdürüne Ziyaret

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesinden Emniyet Müdürüne Ziyaret
Diyanet-Sen Diyarbakır şubesi Diyarbakıra atandığı günden beri başarılı çalışmalara imza atan İl Emniyet müdürü Mustafa Sağlam'ı makamında ziyaret etti.
Çok samimi bir havada geçen ziyaret esnasında Diyarbakır ve bölgenin sorunları üzerinde konuşulurken Din Görevi ve Din Görevilisinin toplumdaki yeri noktasında çok faydalı bir görüş alış verişi yaşandı.
 
İl Emniyet Müdürü Sağlam ziyaretten son derece memnun olduğunu kapılarının tüm Diyarbakır halkına ve özellikle Din Görevilerine daima açık olduğunu belirtti.Ziyaret Diyanet-Sen Diyarbakır şubesinin kurulması düşünülen 100 Okula 100 Kütüphane projesine katkı sunmak için getirdiği kitapların Emniyet müdürüne takdimiyle sona erdi.
 

DİYARBAKIR ŞUBESİNDEN DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI 

 
Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri  Ahmet YILMAZ Danıştay 8.dairesinin  25.11.2009 tarihinde almış olduğu kararla ilgili basın açıklamasında bulundu.
 
Şube Sekreteri Ahmet YILMAZ açıklamasında ; Danıştayın almış olduğu bu kararın milletin iradesini hiçe sayan, onları esaret ve cehalet kafeslerine koymak isteyen darbeci ve despot zihniyetin ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi

    Anayasadaki eğitim hakkını ve fırsat eşitliğini ortadan kaldıran bu kararı milletimizin vicdanı asla onaylamayacaktır. Bu haksız karar tarihe bir kara leke olarak geçecektir.

    Ne acıdır ki, Türkiye’de hukuk ve adalet bizzat bazı yargıçlar tarafından çiğnenmektedir. En temel insan hakkı olan eğitim hakkı, keyfi ve hukuka aykırı kararlarla engellenmektedir. Yıllardır kamuoyunun vicdanını yaralayan “Katsayı” uygulamasını düzelten YÖK kararına karşı, Danıştay 8.dairesinin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı, binlerce öğrenciyi yine mağdur edecektir. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olan Katsayı uygulamasında ısrar etmek, hukuki değil, ideolojiktir. Danıştay daha önce benzeri bir şekilde açılan bir davayı reddetmiş ve yetkinin YÖK’te olduğunu belirtmişti. Danıştay, bu kez yürütmeyi durdurma kararı vermekle, daha önce verdiği kararla çelişmiş oluyor. Bu karar mesleki eğitime en büyük darbeyi vuracaktır.

    Danıştay söz konusu kararında;”Dava konusu kararın uygulanması halinde telafisi güç ve imkânsız zararlar oluşacağı da açıktır ”demektedir. Şimdi soruyoruz:Danıştay’ın bu kararı bizzat kendisi telafisi güç ve imkansız zararlara yol açmıyor mu?Acaba dünyanın neresinde hak ve eşitlik telafisi güç zararlara yol açmıştır?Hani bu ülkede herkes eşitti!Hani fırsat eşitliği vardı!Hani herkes birinci sınıf vatandaştı!Hani demokratik hukuk devletinde yaşıyorduk!Hani herkes din,inanç,felsefi görüş bakımından anayasada eşit muamelemeye tabi tutuluyordu!

    Danıştay bu kararıyla Mübarek Kurban bayramı arefesinde Meslek Lisesi öğrencilerinin hayallerini ve ümitlerini ideolojik maksatlara kurban etmiştir.

     Demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış ve kardeşlikten yana olan herkese çağrıda bulunuyoruz: Gelin hepimiz için demokrasi, hepimiz için özğürlük, hepimiz için eşitlik ve hepimiz için adalet isteyelim. Bizi birbirimize düşürmek isteyen darbeci ve baskıcı zihniyete karşı hep birlikte dur diyelim. Dayanışma içerisinde olalım. Acı ve gözyaşlarımız üzerinde saltanat kurmak isteyen ve bizi esaret kafeslerine tıkmak isteyen zihniyete karşı, demokratik mücadelemizi birlikte ve dayanışma içerisinde yapalım.

     Bizler Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi olarak herkese hukuk, herkese Özgürlük, herkese demokrasi İSTİYORUZ!  dedi.