SAĞLIK Haber Girişi : 22 Haziran 2010 23:45

Diyanet-Sen den Bakan ÇELİK ' e Ziyaret

Diyanet-Sen den Bakan ÇELİK ' e Ziyaret

Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacıbey Özkan ve Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir  Devlet Bakanı Faruk Çelik’i   ziyaret ederek  Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın son durumu ve Diyanet-Sen’in Plan Bütçe Komisyonu’na   ve TBMM’ye sunduğu önerileri,  dosya halinde  Bakan Çelik’e sundu ve çalışmalar konusunda Bakan Çelik’ten bilgi aldı.

Bakan Çelik’in Başbakanlıktaki makamında gerçekleştirilen ziyarette önümüzdeki Perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen tasarı ile ilgili Diyanet-Sen’in görüş ve önerileri Bakan Çelik ile paylaşıldı.

Görüşmede vekil imamların kadroya geçirilmesi, Genel İdari Hizmetler Sınıfında çalışanların %50 ek ödemesinden mahsuplaşma kesilmemesi, 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personele de ek ders ücreti verilmesi konularının da çalışma yapılması için Bakan Çelik’ten yardım istendi.

Teşkilat Yasa Tasarısı’nın bir an önce ve eksiksiz çıkması için elinden geleni yaptığını söyleyen Çelik, Diyanet çalışanlarının yasalarına kavuşması ve diğer sorunlarının giderilmesi için gerekeni yapıyoruz” dedi.