SAĞLIK Haber Girişi : 25 Şubat 2009 19:36

Diyanet-Sen Akademisi Seminerlerine Başlıyor

Diyanet-Sen Akademisi Seminerlerine Başlıyor

Sendikacılığın eğitime dayalı olarak kamu görevlilerince özümsenmesi ve çalışanlara bilimin ışığında hizmet sunulmasının sağlanması için memur sendikacılığında bir ilki gerçekleştiren Diyanet-Sen, Diyanet-Sen Akademisi'ni kurarak sendikal faaliyetlerine bir yenisi daha ekledi.

 

Din görevlilerini  temsil edecek,  ne istediğini bilen, öz güveni gelişmiş, iyi eğitim almış sendikacılar yetiştirmek,  akademide  eğitimlerini başarıyla tamamlamış kişilere sendikal kadrolarda öncelik vererek  bunu bir prensip haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla üniversite hocalarından oluşacak akademik  ve bilimsel kurulla   eğitim çalışmalarını yürüterek  2009 yılında akademimizi hayata  geçirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında çalışma hayatının geleceğini görüp buna uygun davranabilen sendikal çalışmalarda önder kadrolar oluşturmayı düşünüyoruz.

 

Diyanet-Sen ilk olarak Din ve Toplum Dergisi'ni yayın hayatına kazandırdı. Bilimsel ve akademik çevrelerde heyecanla karşılanan ve büyük başarı sağlayan Din ve Toplum Dergisi'nin  ardından Diyanet-Sen Akademisi bilimsel ve akademik çalışmalar anlamında ikinci büyük adım olmuştur.

 

İlmi, bilimsel, akademik ve sosyal hayata katkı olarak sunulan Din ve Toplum Dergisi'nden sonra Diyanet-Sen Akademisi, sendikacılığın bilimsel okulunu kuruyor. Din ve Toplum Dergisi'nin yayın ve danışma kurulunun akademik katkılarıyla kurulan okulda, şube yöneticileri ve temsilcileri ile Diyanet-Sen Şube ve il yönetimlerinin ve üyelilerinin sendikal eğitimleri sağlanacak.

Diyanet-Sen Akademisi'nin ilki 2-3 Mart tarihlerinde Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu ile birlikte gerçekleşiyor. Diyanet-Sen Akademisi'nde bir çok ünlü akademisyen din görevlilerimizle önceden belirlenecek konular hakkında görüşlerini aktaracak ve paylaşacak