SAĞLIK Haber Girişi : 23 Temmuz 2009 12:58

Diyanet-Sen ;Katsayı Zulmü Nihayet Sona Erdi

Diyanet-Sen ;Katsayı Zulmü Nihayet Sona Erdi
YÖK Genel Kurulu?nun 28 Şubat uygulaması katsayı adaletsizliğine son vermesini eğitim sistemimiz açısından son derece yerinde bir karar olarak değerlendiriyoruz.

Meslek lisesinde okuyan öğrencilere genel liselilerle aynı şartlarda üniversiteye girme şansı  tanıyan YÖK?ün bu kararıyla 10 yıldır mağduriyet yaşayan meslek liselerinin önünün açılacağına ve mesleki eğitimin gelişeceğine inanıyoruz.

 

1999'den bu yana milyonlarca meslek liseliye üniversite kapısını kapatan katsayı engellemesi 10 yıl sonra YÖK Genel Kurulu?nun aldığı bir kararla nihayet son buldu.

 Üniversiteye giriş sistemiyle ilgili dün yeni bir düzenleme yapan YÖK Genel Kurulu, okul türüne göre meslek liselilere düşük katsayı uygulamasını sonlandırdı ve bu liselerde okuyan öğrencilere genel liselerle aynı şartlarda üniversiteye girme olanağı tanıdı. Okul türüne göre ayrımcılık yapılmayan YÖK kararında, ?Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında 'Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları', 0.15 katsayısı ile çarpılır? denildi.

YÖK, 2010 yılından itibaren uygulamaya konulacak iki aşamalı üniversiteye giriş sisteminde, ?adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanların kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının 0.06 ek katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan değerin puana ekleneceğini? bildirdi.

 

Uygulamaya tam destek veriyoruz

28 Şubat sürecinde İmam-Hatip lisesi düşmanlığı ile YÖK'ü idare edenler sadece imam hatipleri değil, tüm meslek liselilere üniversite kapıları kapatarak öğrencileri mağdur etmişti. Eğitimde fırsat eşitliğini engelleyen böyle bir uygulamanın kaldırılmasını ülkemiz eğitim sistemi, demokrasimiz ve insan hakları açısından atılmış büyük bir adım olarak görüyor, bu kararlarından dolayı başta YÖK Başkanı Sayın Yusuf Ziya Özcan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

 

 Diyanet-Sen

 Genel Merkez Yönetimi