EKONOMİ Haber Girişi : 09 Haziran 2010 01:20

Diyanet Rize Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi

Diyanet Rize Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi

Rize Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen törene Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı M.Kemal SANDIKÇI ve Fakülte Öğretim Görevlileri,Kültür ve Turizm Müdürü İsmail HOCAOĞLU,Rize Kızılay Şubesi Başkanı M.Nuiri GEZMİŞ, İl Müftüsü İlyas SERENLİ ,Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN,ilçe Müftüleri ve çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.

 

Program Yeni Orta Camii İmam Hatibi Mustafa Türüt’ün okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN;19 Ekim 2009 tarihinde eğitim ve öğretime müftü ve vaizlerin yetiştiği İhtisas Kursu ile başladığını ,bugun veda programı düzenlediğimiz Tashih-i Huruf kursu ile eğitimin devam ettiğini söyledi.

Eğitim Merkezinin sadece bölge insanına hizmet etmekle yetinmediğini,komşu ülkelerde yaşayan kardeşlerimiz Rusya Federasyonuna bağlı olan Tataristan,Dağıstan bölgesinden gelen kardeşlerimizle beraber 700 kursiyerin kısa zamanda  Eğitim Merkezimizden kurs gördüklerini ifade etti.

Eğitim Merkezinin açıldığı günden beri yoğun bir şekilde Kurs ve Seminerlerin devam ettiğini,36 aylık Aşere Takrib ve Tayyibe kursunun da 07 Hazirandan itibaren başladığını ve eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

 

Mezuniyet Programı Tashih-i Huruf Kursiyerlerinin Bahattin ULUDAĞ şefliğinde Segah-Uşşak-Saba-Hicaz makamlarında okudukları ilahi ve Kasidelerle devam etti.

Kursiyerler Eğitim Merkezi Öğretmenleri eşliğinde koro halinde Tahkik-Tedvir-Hadr üzere Kur’an- Kerim de ders örnekleri sergilediler.

 

Program sonunda kursiyerler adına konuşma yapan Merkez Sahil Camii imam Hatibi M.Nedim BERBER ; eğitimleri süresinde destek veren İl Müftüsü İlyas SERENLİ ye ve Eğitim Merkezinde görevli müdür ,öğretmen ve personele kursiyerler adına teşekkür ettiklerini söylediler.