GÜNCEL Haber Girişi : 30 Ocak 2011 00:28

Diyanet protokolde ilk 10 da yer alacak

Diyanet protokolde ilk 10 da yer alacak

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Kısa süre içinde Diyanet İşleri Başkanlığının protokoldeki yerinin ilk 10 içerisinde yer almasıyla ilgili çalışmamızı da tamamlayacağız'' dedi.
     
İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar'ı ziyaret eden Çelik, daha sonra burada bulunan konferans salonunda din görevlilerine hitaben konuşma yaptı.
     
Bakan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte var olan önemli kurumların başına gelen Diyanet İşleri Başkanlığının, dinin doğru kaynaklardan doğru şekilde öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasında büyük önemi bulunduğunu belirtti.
     
Din işlerinde, her alanda olduğu gibi bazı dönemlerde sıkıntı yaşandığını, bu dönemlerde din görevlilerinin onurlu duruşlarıyla görevlerini yapmaya devam ettiğini anlatan Çelik, ''Diyanet İşleri Başkanlığı var olmuş, var olmaya da devam edecek'' dedi.
     
Çelik, 1979'dan 2010'a kadar ikincil mevzuatla yönetilen Diyanet İşleri Başkanlığının, Teşkilat Yasası'yla yaşadığı hukuki zorlukları aştığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     
''Yasayla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı, kamudaki en üst düzey kamu görevlisi olan başkanlıktan müsteşarlık düzeyine taşınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda protokol sırasında ilk 3'te yer alan Diyanet İşleri Başkanlığının, süreç içerisinde şu an itibariyle 51. sırada yer aldığını görüyoruz. Bu, kabul edilebilir bir şey değil. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umuyorum ki kısa süre içinde Diyanet İşleri Başkanlığının protokoldeki yerinin ilk 10 içerisinde yer almasıyla ilgili çalışmamızı da tamamlayacağız.''
     
Diyanet İşleri Başkanlığının, sadece Türkiye sınırlarında değil, ihtiyaç duyulan her ülkede hizmet verdiğine işaret eden Çelik, şöyle devam etti:
     
''Ama unutmayalım, iletişim çağının halk ayaklanmalarını hangi düzeye taşıdığını izlediğiniz şu ortam içerisinde, aynı ölçüde küresel anlamda İslam'a saldırılar var. Küresel anlamda İslam'a saldırıların yoğunlaştığı bir süreci yaşıyoruz. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı personeli, gelişen tüm bu olaylara karşı iletişim araçlarını da kullanarak, insanlarımızın doğru şekilde aydınlatılması konusunda önemli sorumluluğu bulunuyor.''
     
Çelik, kısa sürede Diyanet TV'nin yayına gireceğini belirterek, ''Artık 24 saat, çok daha büyük bir coğrafyada İslam'ın tüm gerçekleri ve güzellikleri, en ayrıntılı biçimde en uzman ağızlardan aktarılacak'' dedi.