GÜNCEL Haber Girişi : 07 Aralık 2008 12:17

Diyanet İşleri Başkanı'nın bayram mesajı

Diyanet İşleri Başkanı'nın bayram mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, kurban kesiminde kurbanlıklara eziyet edilmemesi, temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulması, bunun için gerekli mekanların ve teknolojinin devreye sokulmasının, kurban kesecek ve kestirecek vatandaşlar ile ilgili birimlerin ayrı ayrı sorumluluğu olduğunu belirtti.
Bardakoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı bizlere elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın, dindarlık bilinç ve duyarlılığımızın Allah'a ulaşacağını öğretir. Bu bayramda, birey olarak Allah'a karşı olan sorumlulukları yerine getirirken, diğer insanların üzerimizde haklarının olduğunu da fark ederiz. Toplum halinde yaşadığımızı ve birbirimize muhtaç olduğumuzu, en büyük sermayemizin yüreğimizdeki sevgi, en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu, bekamız için aile bağlarımızın ne kadar önemli olduğunu derinden hissederiz bayram günlerinde."

İslam'ın insanı en şerefli varlık olarak tanıtıp, bütün varlık alemini insanın emrine bir imkan, sorumluluk ve emanet olarak verdiğine işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kurban kesiminde kurbanlıklara eziyet edilmemesi, temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulması, bunun için gerekli mekanların ve teknolojinin devreye sokulması, kurban kesecek ve kestirecek vatandaşlarımız ile ilgili birimlerin ayrı ayrı sorumluluklarıdır. Öte yandan, kurban ibadetinin hikmetinin, kan akıtmakla değil, etlerinin yakın ve uzak çevremizdeki, hatta dünyanın öbür ucundaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve bu yolla aradaki sevgi ve kardeşlik bağının güçlenmesi ile gerçekleşeceğini de gözden uzak tutmamalıyız.

Modern hayatın koşuşturması içinde yalnızlaşan, hatta makineleşen bizlere, bir nebze olsun soluklanıp kendimizi ve yanı başımızdaki insanları fark etme imkanı sunan, içimizdeki karşılıksız sevme ve verme duygumuzu geliştiren, sosyal yapımızı ve aile bağlarımızı güçlendiren nice bayramlara milletçe sağlık ve esenlik içinde çıkmamız dileğimle milletimizin, yurt dışında yaşayan soydaş ve din kardeşlerimin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan herkes için huzur, barış ve esenlik niyaz ediyorum."