GÜNCEL Haber Girişi : 27 Mayıs 2010 00:04

Diyanet İşleri Başkanı Rize Personeliyle Buluştu.

Diyanet İşleri Başkanı Rize Personeliyle Buluştu.

Rize İl Müftülüğünce, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda 25.05.2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun katılımıyla Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın sonrasında Merkez Eski Orta Camii İmam Hatibi Mustafa Yılmaz’ın okuduğu Kur’an tilavetiyle başlayan toplantı Rize İl Müftüsü İlyas Serenli’nin açılış konuşmasıyla devam etti.
Rize İl Müftülüğü’nün 2009–2010 yılı içinde yaptığı pek çok faaliyete değinen İl Müftüsü, özellikle hafızlık konusunda Rize’nin Türkiye’de üçüncü sırada yer aldığını ve kurslarda kayıtlı 3116 öğrenciden 1087 sinin hıfza çalıştığını belirtti.
 
Akabinde kürsüye teşrif eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, konferansının birinci bölümünde dinin insan için öneminden, din adamının toplumdaki rehberliğinden ve 21. yüzyıla hitap eden kaliteli bir din adamı yetiştirmenin gerekliliğinden bahsetti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son birkaç yıldır güzel atılımlar yaptığına, personelini daha vasıflı kılmak adına pek çok hizmet içi kurslar düzenlediğine, yeni tasarılarla personelinin özlük haklarını iyileştirmeyi hedeflediklerine değinen Prof. Dr. Ali Bardakoğlu “Diyanet, bütün siyasi kurumların üzerinde yetmişiki buçuk milyon insanı kuşatan bir kurumdur. Bu yüzden bir imam sadece camisinin değil çevresindeki herkesin imamıdır. Din adamı bu bilinçle hareket etmelidir. Bizim için öteki yoktur. Din hizmeti her türlü siyasi ideolojinin ve etnik kimliğin üzerindedir” dedi.

Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığına yönlendirilen “Dinlerarası diyalog konusunda müsamahakâr davrandıklarına” dair eleştiriye cevap veren Prof. Dr. Ali Bardakoğlu: “Diyalog adı altında anlam kaymaları oldu. Biz Hz. Âdem’den bu yana gelen hak dinin İslam olduğunu biliyor, Hz. İsa’nın ve Hz. Musa’nın peygamberliğini hak kabul ediyoruz. Fakat biz onlar için bir Hıristiyan’ın ya da bir Yahudi’nin dediğini demeyiz. Müsamaha karşılıklı olursa güzeldir. Biz din özgürlüğünü savunuruz. Ülkemizdeki kiliselerin korunmasını nasıl istiyorsak Balkanlardaki camilerin de korunmasını öyle istiyoruz. Fakat bizler Allah’ın vurguladığı ‘Allah katında yegâne din İslam’dır’ vurgusunun ötesine geçmeyiz.”  
Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısının ikinci bölümünde vaizler adına Kalkandere İlçe Vaizi Abdülkerim Çelik, Aile İrşad Bürosu adına Din Hizmetleri Uzmanı Sibel Öğüt, Kur’an Kursları adına Fener Çaykur Camii Kız Kur’an Kursu öğreticisi Seçkin Ergün, imamlar ve müezzinler adına ise Çayeli Âşıklar Camii İmam Hatibi Rahman Harbi talep ve temennilerini bildirdiler.
 
Toplantının son bölümünde tüm dilek ve temenniler için personeline teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu: “Sizin taleplerinizi daima dikkate alıyor ve yürürlüğe geçirmeye çalışıyoruz. Gerek hac gerek umre, gerek atama işlerinde daha şeffaf olabilmek ve hiç kimseyi madur etmemek için çeşitli sınavlar koyduk. Emeklilik çağına gelmesine rağmen hacca gidememiş her personelimizi ne yapıp edip hacca göndermeyi hedefliyoruz. Bayan görevlilerin hacca daha fazla sayıda gidebilmeleri için yeni görevler tayin ettik. Yakında Teşkilat Yasamızda çıkarsa pek çok sorunumuz hallolacaktır” dedi.
Programında ayrıca hafızlığını “Pekiyi” derecesiyle bitiren onüç öğrenciye Rize İl Müftülüğünün hediye ettiği dizüstü bilgisayarlar Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İl Müftüsü İlyas Serenli tarafından takdim edildi. 
 
 
Haber :Tuğba KÜÇÜKVAR / Rize