SİYASET Haber Girişi : 18 Mart 2011 23:43

Diyanet İşleri Başkanı Görmez"den Japonya Büyükelçiliği"ne "Başsağlığı"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Yarın tüm camilerimizde, Japonya’da yaşanan acıların bizim acımız olduğunu ifade eden, dualarımızı ve niyazlarımızı ifade eden konuşmalar ve hutbeler okunacak.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, beraberindeki bir heyetle tsunami felaketi sonrası geçmiş olsun dileklerini iletmek ve yardım faaliyetleri konularını görüşmek üzere Japonya Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Görmez çıkışta yaptığı açıklamada, “Bugün hem Diyanet camiasının hem de milletimizin tarih boyunca dostluk ilişkileri içerisinde olduğumuz Japonya halkına hem başsağlığı hem taziye dileklerimizi iletmek üzere arkadaşlarımla beraber Japonya Büyükelçiliği’ni ziyaret ettik.” dedi.
Japonya’da meydana gelen felaketin ‘sadece başka bir coğrafyada, sadece o ülkede, sadece Japonların başına gelmiş bir felaket’ olmadığını söyleyen Görmez, “Bütün insanlık ailesinin başına gelen, bütün insanlık ailesinin ortak acısıdır. Bu ortak acıyı hep birlikte yaşıyoruz. Hep birlikte çaresizlik içinde izliyoruz aslında.” diye konuştu.
Japon halkının gösterdiği olgunluğun tüm dünya tarafından izlendiğini söyleyen Görmez, şöyle devam etti:
“Biz bir an önce Japon halkının yaralarını sarmasını, bütün insanlığın da ortak bu kederi, üzüntüyü birlikte paylaşarak azaltmasını diliyoruz. Biz başkanlık olarak yarın, Türkiye’deki tüm camilerimizde bu başsağlığı dileklerimizi, Japonya’de yaşanan açıların bizim acımız olduğunu ifade eden, dualarımızı ve niyazlarımızı ifade eden konuşmalar ve hutbeler okunacaktır.”
Büyükelçiye, dua ve niyazların dışında nasıl yardımcı olabilecekleri sorusunu yönelttiklerini aktaran Görmez, “Kendisi de en kısa zamanda durum tespiti yapıldıktan sonra bize düşecek bir vazife olduğu takdirde, Başkanlığa bunu ileteceklerini ifade ettiler. Ben tekrar bütün insanlık ailesine, Japon halkına geçmiş olsun diyorum. Japon halkının el birliği ile bütün insanlığın katkısı ile yaralarını bir an önce sarmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.