Haber Girişi : 01 Temmuz 2016 09:00

Dış ve iç tehditlere hazırlıklı olmayız

Dış ve iç tehditlere hazırlıklı olmayız
Türkiye ve Çin arasında nükleer iş birliği mutabakatı imzalanmıştı. Bu mutabakat sonrası, bölgede bazı yapılar tarafından müdahale ve mücadele daha da sertleştirilecek demekti.
Çin'de Türkiye'yi Shanghai 5 lisine alalım gibi bir takım ifadeler sesli dile getirilmeye başlandı. Bu ifadeler zaman zaman Rusya tarafındanda geçmişte dile getirilmişti. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ında bu yönde ifadeleri olmuştu.
Türkiye Çin ile "hava savunma" işbirliğene gidiyordu. Bu işbirliği bir takım çevreler tarafından engellendi.Şimdi Çin ile yeni bir anlaşma olur mu?
Putin ile Erdoğan Çin de G20 de görüşecekler. Bu görüşme her iki ülkenin yanı sıra bölgenin geleceği açısındanda büyük önem arz ediyor. Bu süre zarfında dış ve iç müdahalelere karşın daha dikkatli ve uyanık olmamız gerekiyor.
Türkiye bir koldan İsrail ile diğer koldan Rusya ve Çin ile yeni bir işbirliği içinde,Radikal bir dış politika değişikliği yaşanıyor. Bunu hazmedemeyen çevreler terör örgütleri eli ile ülkeyi hareket edemez duruma getirmeye çalışıyorlar.
İsrail'in Türkiye ile işbirliğinin amacı enerji eksenli ekonomi. İsrail'in beklentisi  "Akdeniz Enerji Hattı" ile dünyaya bağlanmak.
21.yy savaş yöntemleri bilinmeden yaşananlar anlaşılamaz. 20.yy'da savaş, devletler ve düzenli ordular arasında oluyordu. 21.yy'da savaş Örgütler,Finans,İstihbarat,Siber vs üzerinden yürütülüyor.
Türkiye'nin bugün maruz kaldığı durum açık bir savaş halidir. Terör örgütleri üzerinden vekalet ve algı yönetimleriyle Büyük Türkiye'nin engellenmeye çalışıldığı artık gün gibi ortadadır. Bu nedenle bizlere yazılarımda vurguladığım üzere Milli Mücadele ruhu şarttır.
Batı kaynaklı; Gizli yeraltı örgütleri dünyanın altını,üstünü sömürü ve paylaşım peşinde iken.Müslümanlarda büyüklere masallar dönemindeler.
Batı'nın sömürgeci ve hileci insan modeline karşılık dünyadan habersiz, bilmediği için korkusuz insan modelimiz var.
Müslüman, haritayı önüne koyup,paylaşım,sömürü ve tezgah yapmaz ama Cüz-i İradesi ile yapanlara engel olacak "organize aklı" kullanmalıdır.
Dünyanın bugünkü hali, 1.ve 2. Dünya savaşları öncesi hali gibi.Devletler birbirini kilitledi.Gizli örgütler sabotajlarla ve terör örgütleri ile politika dizaynı peşindeler.
Savaş her yerde var ve artarak devam ediyor. Avrupa'nın iki yüzlü  tutumu sonrası Ortaçağ karanlığna gömülme ihtimali yüksek. Alman ve İngiliz çekişmesi birlik içinde ayrılıklara neden oluyor. 
21.yy iki dünya savaşı sonrasında idelojik,siyasal ve ekonomik kavramlarla bir düzen kurdu. Şimdi bu düzenin, kavramlarını yıkmaya çalışıyorlar.
Ben, yüreğini yitirmiş bu zamandan korkuyorum.
Batı insanı,medya düzeni nedeniyle yaşananlardan habersiz,bu nedenle de duyarsız.
Batıda Demokrasi havarisi kesilenler,İslam dünyasın daki vahşete,zulme ve cinayetlere vesile olanlar, İnsani değerlerden habersiz teröre dolaylı veya doğrudan destek verenler değil mi?
Günümüz insanı mevcut dünya düzeninin arka planını sorgulamaktansa küçük haksızlıkları eleştirmekle, duyarlı insan taklidi yapıyor.
Şahsi kariyeri,istikbali,maddi hesapları ile din,vatan,demokrasi ve özgürlükler üzerinden hasılat toplama devri bitmeli. İnsanlar artık gerçeklerle yüzleşmeli ve bir takım değerlerini kullandırtmamayı öğrenmeli.
DAEŞ adına, DAEŞ kıyafeti ile aklı ve beyni ham gençleri cihat,cennet vaadi ile intihara hazırlayan merkezler dahi bu yöntemleri kullanıyor.
Türkiye bundan sonra ne yapacak?
Türkiye-Rusya-İsrail-Çin-ABD-AB-İngiliz-İran denkleminde neler yaşanacak?
Bunların hepsini zaman gösterecek...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.