EKONOMİ Haber Girişi : 26 Şubat 2011 20:49

Devlet Bakanı Çelik: "Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin Temel Taşlarından Biridir"

Devlet Bakanı Çelik:

Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin temel taşlarından biridir" dedi.

Çelik, Adana İl Müftülüğü'nü ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının çok önemli bir yeri olduğunu, faaliyet alanının gün geçtikçe genişlediğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hükümetleri döneminde teşkilat yasasına kavuştuğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin temel taşlarından biridir. Öncelikle farklı bir idari yapılanma, daha gerçekçi, rasyonel bir idari yapılanmaya gidildi. Taşra teşkilatı ile birlikte çok daha dinamik, daha bilimsel çok daha geniş kadro ile vatana hizmet etmeye imkan buldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı eskiden olduğu gibi Türkiye'deki 81 il ile sınırlı bir görev ifa eden bir teşkilat değil artık. Şu anda 81 devlet ve toplulukta var olan bir teşkilattan bahsediyoruz. Yani Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını çoktan aşmış Rusya'dan ABD'sine kadar, Japonya'sına kadar Diyanet İşleri Başkanlığımız var. Bu milletin milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde evlatlarının yetişmesi ve bu konuda ihtiyaç duyan insanlara el uzattığımız için hepiniz çok önemli görevler yürütüyorsunuz."

Yeni kadrolarla Diyanet İşleri Başkanlığının güçlendirildiğini belirten Çelik, "
TBMM ihtiyaçları arz ettiğimizde 17 bin 500 kişilik kadroyu severek verdi ve bu onaylandı. 12 bin atandı, atanmak üzere" dedi.

-DİYANET TV-

Çelik, "Yasa ile Diyanet TV'nin kurulması konusunda da bir düzenleme getirdik. Onun çalışmaları devam ediyor. 24 saat yayın yapacak ve milletimizi iletişim araçları ile de aydınlatma konusunda çalışmalarımızın da en kısa sürede netice vereceği inancındayım" şeklinde konuştu.

Çelik, gençliğin ciddi tehlike ile karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünya küçüldü, iletişim güzel ama getirdiği artıları yanında eksiler ve olumsuzluklar var. Bu olumsuzlukları gençliğimizden uzak tutma adına sizlere ciddi görevler düşüyor. Onun için sizler gecenizi gündüzünüze katarak gençlerimizin doğru aydınlatılması, din ile ilgil sağlıklı  bilgilerle donatılması gibi sorumluluğu da yerine getireceğiniz inancındayız. Nesli korumak hepimizin görevi."