Deve dişi gibi isimler

Erzurum, insan kaynakları açısından böylesine zengin bir şehir olduğundan, partiler de iyiler içerisinde en iyileri bulmakta zorlanıyor.

Parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum: Erzurum, iyi yetişmiş, eğitimli ve kaliteli insan açısından öylesine mümbit bir şehir ki, parti genel merkezleri de adaylar konusunda tercihte bulunmakta zorlanıyor.

Diğer partilerde elan süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Çünkü özellikle Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin yerel yöneticileri bizleri “yandaş” gördüklerinden ve bu yüzden isimlerimizin üstünü çizdiklerinden faaliyetlerinden haberimiz olmuyor.

AK Parti, MHP ve BBP daha şeffaf…

Tabii ki büyük soru şu:

Kimler milletvekili adayı gösterilir?

Vaktiyle aynı soruyu yine böyle bir seçim öncesi usta bir siyasetçi hemşerimize sorduğumda, “Kızım ben bu sorunun cevabını bilecek kadar yetkin olsaydım, şimdi kendim vekil adayıydım” demişti.

Kıymetli meslektaşlarım bir zamandır yazıp duruyorlar:

“Şu isimler de sahada, bu isimler de adaylık yarışında.”

Hepsi de doğrudur, belki de hepsi de tahminden ibarettir.

Bir şehrin envanterinde bu kadar değerli birikim olunca, iyilerin içerisinde en iyileri seçmek kadar müşkül bir durum olamaz.

Misal; İbrahim Kalın mı, Yusuf Tekin mi?

Yahut da Bayındır hoca mı, Çomaklı mı?

Mehmet Emin Öz mü, İbrahim Aydemir mi?

Yahut da…

Efkan Ala mı, Selami Altınok mu?

Zeynep Polat mı, Zehra Taşkesenlioğlu mu?

Bu isimleri onlara, yüzlere çıkarabiliriz. Nitekim daha isimleri seslendirilmeyen niceleri var.

Hepsi de bu şehrin has evlatlarıdır, tamamı da devlette ve siyasette verilecek en yüksek makamları layıkıyla temsil edecek niteliktedir.

Hangi parti vekil adayı belirlerken neyi kriter alır bilemem… Lakin parti genel merkezlerinden beklentimiz, liyakat ilkesine uymalarıdır.

Erzurum, insan kaynakları açısından kuraklık yaşamıyor…

Muhtemelen tamamı olmasa da mevcut vekiller de bu yarışta olmak isteyecek, vaktiyle vekillik yapanlar da…

Kimseye, “Hayırdır sen niye aday adayı oldun” diye sormak kadar abes bir şey olamaz.

Aday adayı olmak başka, aday gösterilmek başka bir şey…

 

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kerim tekin 31 Ocak 2023 14:17

    şehrimize miiletvekili seçeceğiz vitrin süsü değil. Zehranın bu sehre verdiği zararı atom bobası vermemiştir. ayıptır günahtır dul yetim öksüzün hakkını savunmak varken kimi savunuyorsunuz Gurbet hanım anne babanz sizi yetiştirirken hak ve hukuk bilin diye yetiştirmedimi. Bari yazı yazmayarak bu sehre daha faydalı olun.

  • Levent Sütçü 30 Ocak 2023 09:58

    gurbet hanım tebrikler süper bir tepitte bulunmuşsunuz.İbrahim Aydemir,Efkan Ala,Selami Altınok ve hele hele Zehra Taşkesenlioğlu gibi milletvekillerimizin erzurumumuza ciddi kalkınma ivmesinin sağlandığı bu dönemde yokluğu büyük eksikliktir.Allahtan bu vekillerin döneminde Erzurumumuzun nüfusu 754 binden milyonun üzerine çıkarak milletvekili sayımız 6 dan 9 a çıktıda şükür hepsini vekil seçeceğimiz kapasiteye ulaştı.Pardon yoksa siz Gurbet hanımefendi aslında Maraştamı,Denizlidemi yoksa Kayseridemi gazetecilik yapıyordunuz. (Kayserisporun 3 puanı neden silinmedi acaba? Yoksa bunun cevabınıda bendenmi bekliyorsunuz)