SPOR Haber Girişi : 03 Mart 2014 11:50

Deplasman kâbusu sürüyor

Deplasman kâbusu sürüyor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda kazanamama geleneğini sürdürdü. Mavi Beyazlı ekip, lider Düzyurtspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı, ligi lider bitirme şansını mucizelere bıraktı...

TFF 3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluğu hedefleyen ancak özellikle deplasmanlarda aldığı kötü sonuçlarla zirvenin 10 puan gerisinde kalan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, lider Düzyurtspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Mavi Beyazlı ekip, bu sonuçla liderlik şansını mucizelere bıraktı. 

Trabzon Yavuz Selim Stadyumu’nda oynanan karşılaşma genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 

Maçı mutlak kazanmak zorunda olan Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un biraz daha etkili ancak gereğinden fazla aceleci olduğu için sonuca gitmekte zorlandığı maçın ilk yarısında ev sahibi Düzyurtspor ise duran toplarla tehlikeli olmaya çalıştı.

Karşılıklı ataklarla geçen ve 0-0 sona eren ilk yarının ardından ikinci yarıya Erzurum Büyükşehir Belediyespor fırtına gibi başladı. Son haftalarda etkili oyunuyla dikkat çeken Sefer Sever’in 52’nci dakikada attığı enfes golle 1-0 öne geçen mavi beyazlı ekibin sevinci uzun sürmedi. 

Golden sadece 10 dakika sonra ev sahibi ekip Halil İbrahim ile eşitliği sağlayayan golü Erzurum Büyükşehir Belediyespor filelerine gönderdi: 1-1

Karşılıklı atılan gollerden sonra her iki ekip de galibiyet için çabalasa da karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Düzyurtspor puanını 48’e yükseltirken, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ise 38 puana ulaştı ve maç fazlasıyla 5’nci sıraya yerleşti.  Ligde deplasmanda son derece kötü bir grafik sergileyen Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Düzyurtspor beraberliğiyle deplasmandaki 3 puan hasretini 122 güne çıkardı. Ligde en son 20 Ekim 2013’de yani tam 109 gün önce deplasmanda Manavgat Evrensekispor’u 2-1 mağlup eden ve o günden sonra oynadığı 8 deplasman maçında da galibiyet yüzü göremeyen Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Düzyurtspor beraberliğiyle seriyi dokuz maça çıkardı. Düzyurtspor maçıyla birlikte son 9 deplasman maçının 6’sından 1’er puan çıkarıp, 3 maçtan da puansız ayrılmak zorunda kalan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, sadece 6 puan toplayarak, 21 puan kaybetmiş oldu.