EKONOMİ Haber Girişi : 26 Ocak 2011 14:27

Denizli Güneyde Namazla Diriliş Programı Yapıldı.

Denizli  Güneyde Namazla Diriliş Programı Yapıldı.

Güney İlçe müftülüğü tarafından organize edilen Namazla Diriliş programı Belediye Düğün salonunda yapıldı. Yatsı namazından sonra yapılan programa Denizli İl Müftü Vekili Kazım Tekkoyun ile İl Müftü Yardımcısı M. Kemal Ekicim ve İl Müftülüğü Personel Şube Müdürü Sait Süphandağı ve İlçe Daire amirlerinin de katıldığı programa vatandaşlar çok yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca programa kasaba ve köylerden gelen vatandaşlarımızın yanı sıra komşu ilçe Buldan’dan da katılım oldu.

Yatsı namazından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Merkez Hacı Hüseyin Camii İmam-Hatibi Muhammed Karabacak’ın Kuran tilaveti ile başlayan Programda açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü konuşmasında namazın müslümanın hayatındaki yeri ve öneminden bahsederek namazın bizlere Allaha karşı sorumluluklarımızı hatırlatan ve maddi-manevi sıkıntılarımıza karşı dayanma gücü veren manevi bir destek olduğunu ifade etti.

Daha sonra program konuşmacılar Ahmet Bulut ve Cemil Tokpınarın konferans sunumlarıyla devam etti. Ahmet Bulut namazın neden kılınması ve nasıl kılınması gerektiğinden ve Rasulullah Efendimizin namazının nasıl olduğundan bahsederek kendi namazlarımızla mukayese etmemiz gerektiğini anlattı. Namazla diriliş programlarının nasıl başladığını ve bu programlar sırasında yaşadıkları güzel ve ibret verici olayları anlatarak namazın gönüllerde meydana getirdiği manevi dirilişi anlattı. Daha sonra konferansını sunan Cemil Tokpınar hocamız da peygamberimizin ve ashabı kiram efendilerimizin namazlarından örnekler vererek namazın anlayarak ve yaşayarak kılınması gerektiğini anlattı. Bunu sağlamak için de namazın ve namazdaki kıraatlerin ve tesbihlerin hakkını vererek yapılması gerektiğini vurguladı.

Programın ikinci bölümünde konuşmacılar namazla ilgili kitaplarını tanıttılar. Yaklaşık üç saat süren program boyunca vatandaşlarımız konuşmacılarımızı çok dikkatli bir şekilde dinlediler. Vatandaşlarımızın çok yoğun bir ilgiyle karşıladığı programın sonunda yazarlarımız kitaplarını imzaladılar. Vatandaşlarımız konuşmacılara, programı yapan İlçe Müftümüze, müftülük personelimize ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkürler ederek bu tür programların devamını beklediklerini ifade ettiler.