SİYASET Haber Girişi : 14 Ağustos 2015 08:06

Denediler ama olmadı

Denediler  ama olmadı
POLİTİKA gözlemcilerinin haftalar önce, "Bu görüşmelerden hiç bir şey çıkmaz, öylesine yapılan şeyler" şeklinde yaptıkları tespitler doğru çıktı.
POLİTİKA gözlemcilerinin haftalar önce, "Bu görüşmelerden hiç bir şey çıkmaz, öylesine yapılan şeyler" şeklinde yaptıkları tespitler doğru çıktı. Dün son kez bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki koalisyon görüşmesinden olumlu sonuç çıkmadı. Taraflar yaptıkları açıklamalarda temel konularda iki parti arasında derin görüş farklılıkları olduğunu belirterek, bu koşullar altında ne uzun ne de kısa vadeli bir koalisyon hükümetinin mümkün olamayacağını söylediler.
Dün öğle saatlerinden itibaren hareketlenen başkentte, telaşın adı bu kez yeniden erken genel seçim oldu. Siyasi kulislerde, AK Parti-CHP koalisyonunun mümkün olmadığı gerçeği anlaşılınca, dört bir yanda erken genel seçimin ne zaman yapılacağı ve nasıl bir sonuç çıkacağı üzerine ateşli tartışmalar başladı. Anayasa'ya göre, ya seçim hükümeti kurulacak ya da herhangi bir partinin AK Parti'ye dışarıdan destek vermesi şartıyla azınlık hükümeti olacak ve en geç 45 gün içinde ülke yeniden seçime gidecek. 

Etiketler : koalisyon
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.