GÜNCEL Haber Girişi : 13 Aralık 2009 15:09

Davutoğlundan Zagreb'in tarihi camisine ziyaret

Davutoğlundan Zagreb'in tarihi camisine ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için bulunduğu Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te temaslarını tamamlayarak, liman kenti Dubrovnik'e gitti.

 
Bakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve beraberindeki heyetle kentten ayrılmadan önce Zagreb'in tarihi camisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Zagreb müftüsü Aziz Hasanoviç ile cami imamı Mirsad Krestiç'ten caminin tarihi ve ülkedeki Müslüman toplum hakkında bilgi alan Davutoğlu, caminin faaliyetleri hakkında daha önceden bilgisi olduğunu belirterek, "Caminin ilk imamlığını benim de çok iyi bir dostum olan Bosna Hersek Müftüsü Reis-ul ulema Mustafa Çeriç yapmıştı. Bana daha önce cami hakkında bilgi vermişti" dedi.

Müftü Hasanoviç ile cami imamı Krestiç, Hırvatistan'da 60 bin kadar Müslüman bulunduğunu ve okullarda İslam din dersi almak isteyen öğrenciler için din dersi öğretmeni görevlendirdiklerini anlattı.

Camide 1500 kişinin aynı anda namaz kılabileceğini belirten Hasanoviç, kütüphanede de Türkçe ve Farsça eserler bulundurduklarını söyledi.

Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilişkileri bulunduğunu ve Diyanet İşleri Başkanlığının uyguladığı bir proje gereğince Amasya Müftülüğü ile kardeş kuruluş olduklarını anlatan Hasanoviç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu Zagreb'e beklediklerini ifade etti.
Zagreb'teki resmi temaslarını bugün tamamlayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, temaslarının ikinci etabı için, tarihi liman kenti Dubrovnik'e hareket etti.

Davutoğlu, yarın başlayacak olan Medeniyetler İttifakı Güneydoğu Avrupa Bölgesel Stratejisi Bakanlar Toplantısına katılmak üzere, öğleden sonra Dubrovnik'ten Saraybosna'ya gidecek