GÜNDEM Haber Girişi : 07 Şubat 2023 23:03

Dar gün dostu üniversite

Dar gün dostu üniversite
Çomaklı Hoca, depremzedeler için üniversitenin imkanlarını seferber etti…

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından olduğu gibi Erzurum’dan da deprem bölgesine tırlar dolusu yaşamsal malzeme gönderiliyor. Depremin daha ilk saatlerinde Malatya’ya sıcak yemek ünitesi ve personel gönderen Atatürk Üniversitesi bugün de iki tır dolusu gıda ve giyecek malzemesi gönderdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bugün akşam saatlerinde Malatya’ya gitmek için hazırlanan yardım malzemesi yüklü tırları uğurladı. Rektörlük binası önünde malzeme yüklü araçları uğurlayan rektör Çomaklı, “Gönlümüz de dualarımız da depremzede kardeşlerimizle birliktedir” dedi.

Atatürk Üniversitesi tarafından Malatya’ya gönderilen iki tırın içerisinde öncelikle gıda, giysi ve hijyen malzemesi bulunuyor. Binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği on binlerce insanımızın yaralı ve mağdur olduğu Kahramanmaraş Depremi’nin yaralarının sarılması için Türkiye tek yürek ve tek vücut oldu. İşte bu kapsamda Atatürk Üniversitesi de tüm imkanlarını zorlayarak deprem mağdurlarının yaralarını sarmaya çalışıyor.

Gazeteniz Palandöken’in başyazarı Mehmet Şener’in de tanıklık ettiği yardım konvoyunu uğurlanmasında duygulu anlar yaşandı. Rektör Çomaklı, “Erzurum’a lapa lapa kar yağıyor, niyazımız odur ki Mevla’dan deprem bölgesine de rahmet ve nur yağsın. Rabbimizden niyazımız odur ki enkaz altındaki insanlarımız biran önce can kurtarılsın” dedi.

Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.