GÜNDEM Haber Girişi : 08 Eylül 2015 00:10

Dağlıca'da alçak pusu

Dağlıca'da alçak pusu
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Meydana gelen patlama ve ardından bölgede sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmalarda 16 asker şehit olurken 6 asker de yaralandı.

Şehit ateşi Olur'a ve Bursa'ya düştü

DAĞLICA bölgesinde meydana gelen saldırıda zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK'lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmalarda 16 asker şehit olurken 6 asker de yaralandı. Saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan'ın Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin ise Bursa'da oturduğu bildirildi. Şehit yarbayın evli ve iki çocuk babası olduğu, eşinin de doktor olduğu, ailesinin ise merkez Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi.

Havadan ve karadan operasyonlar devam ediyor

GENELKURMAY'DAN yapılan açıklamada: "Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir. Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. " denildi.

Etiketler : dağlıca
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.