GÜNDEM Haber Girişi : 13 Temmuz 2023 09:06

DAGC Kağızman’da gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

DAGC Kağızman’da gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Yönetim Kurulu, Kars’ın Kağızman ilçesinde, gazeteci Serkan Çağlar’a koruma polisi tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, “Meslektaşımız Serkan Çağlar, bir haber araştırması için gittiği Kaymakamlıkta aracını park ederken, Kaymakam Okan Daşdan’ın koruma polisi tarafından darp edilmiştir. Olay sonrası hastanede muayene olan arkadaşımızın vücudunun bir çok yerinde darbeler aldığı belirlenmiştir. Kaymakamın, kendisi gibi kamu görevi yapan gazetecileri koruması gerekirken, olayı izlemekle yetinmesi, arkadaşımızın yerde dakikalarca darp edilmesi olayı kabul edilemez bir durumdur.

Kamu görevlilerinin, yanlış bir durum var ise bunu uyarı yoluyla çözmesi gerekirken şiddete başvurması tasvip edilemez. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yapılan bu saldırıyı kınıyor, yetkililerin konuya gerekeni yapmalarını bekliyoruz.” denildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.