GÜNDEM Haber Girişi : 04 Aralık 2023 11:35

Dadaşlar Etimesgut’ta buluştu

Dadaşlar Etimesgut’ta buluştu
Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından organize edilen ‘‘Erzurumlular Buluşması’’nda Dadaşlar gönüllerince bir gece yaşadılar.

Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından organize edilen Erzurumlular Buluşması’nda Dadaşlar gönüllerince bir gece yaşadılar. Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştirilen geceye siyaset ve iş dünyasından isimler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Erzurumlular yoğun ilgi gösterdi. 

Salonu hınca hınç dolduran Dadaşlar halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler. Program sunucusunun ufak tefek hataları ile başlayan gece Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sahne alan Erzurumlu Halk Ozanı Beyzade Aslan, bu programda emeği geçenlere sazla sözle teşekkür etti.

Aşık Beyzade Aslan hasret kokan türküleriyle memleket özlemini dile getirdi. 

ESAV Erzurum Erkek Bar Ekibinin sahne aldığı gecede Başbar oynanırken teytey seslerine dadaşlar hep bir ağızdan Can Cannn diyerek eşlik ettiler. 

ESAV Etemesgut Şube Başkanı Erol Özcan konuşmasına ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur’a teşekkür ederek başladı. Erzurum ve Erzurumlunun Türk Tarihindeki önemine vurgu yaptı. 

ESAV genel başkanı Veysel Karani Aksungur Gecede emekleri için Esav Etimesgut Şube Başkanı Erol Özcan’a teşekkür etti. Aksungur; Kültürel zenginliğimizi yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz diyerek Esav’ın hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Erzurum tarihine değinerek şehrin stratejik öneminin altını çizdi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel kürsüye geldiğinde coşkulu kalabalığı görünce hayranlığını gizleyemedi. ‘’Maşallah salonda adım atılacak yer yok’’ diyen belediye başkanı Enver Demirel Erzurum ve Erzurumluları çok sevdiğini ifade ederek sözlerine başladı. Belediye Başkanı Demirel Dadaşları selamladıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Biz İlçemizde belediyeciliği yalnızca yol, asfalt ve şehrin imarı olarak görmüyoruz. Bizim vazifemiz şehirleri imar ederken halkın da gönlünü almaktır” dedi.  Başkan Enver Demirel’e ESAV Etimesgut Şube Başkanlığı tarafından el dokuma Şenkaya (Bardız) kilimi hediye edildi.

Daha sonra kürsüye gelen Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel Dadaşları selamladı. Konuşmasında Erzurum ve Dadaşlığa vurgu yapan Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel salondan büyük alkış aldı.

Halk Müziği sanatçısı Nurullah Akçayır ve diğer halk müziği sanatçılarımız,Taşkın Altuner ve Oğuzhan Doğan,  okudukları Erzurum türküleriyle geceye renk kattılar. Halayların çekildiği gecede gönüllerince eğlenen dadaşlar bu tip programların devam etmesi temennilerini dile getirdiler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.